StoryEditor

Zelený Allgäu je bránou k Alpám

21.10.2004, 00:00
Región Allgäu, ktorý označuje predalpskú oblasť nachádzajúcu sa medzi riekou Lech a Bodamským jazerom, patrí k obľúbeným turistickým oblastiam v strednej Európe. Celoročne ponúka možnosti poznávania histórie, aktívneho športovania i pasívneho relaxu.

Ubytovacie zariadenia na území tohto regiónu zaznamenávajú až 16 miliónov prenocovaní ročne. Iba desatina návštevníkov prichádza do tejto nemeckej oblasti zo zahraničia, väčšina pripadá na turistov z rôznych častí Nemecka, ktorí sem prichádzajú na rodinné dovolenky. Dnes má Allgäu vďaka prevahe poľnohospodárskej výroby, predovšetkým zásluhou chovu hovädzieho dobytka a produkcie mlieka a výroby syra a iných mliečnych výrobkov, prívlastok "zelený", hoci kedysi sa k tejto oblasti, najmä vďaka rozšírenému pestovaniu ľanu kvitnúcemu na modro, viazala farba modrá.
Brána k Alpám. Námestie v centre malebného, pôvodne trhového mestečka Memmingen, ktoré bolo v roku 1268 povýšené na slobodné ríšske mesto a v súčasnosti sa považuje za bránu k Alpám, sa už od polovice 13. storočia dvakrát týždenne (v utorok a sobotu) zapĺňa trhovcami. Tunajším obyvateľom, ale aj návštevníkom mesta ponúkajú kvety, ovocie, zeleninu, ale aj pekárske výrobky, syry a iné mliečne výrobky z tohto regiónu, ale aj rýchle občerstvenie či nápoje. Ak sa vyberiete na Marktplatz, námestie obkolesené zachovalými patricijskými domami, v čase, kedy nie je obsadené trhovými stánkami, upútajú vás fasády okolitých budov.
Renesančnú stavbu radnice s fasádou v rokokovom štýle postavili v roku 1589. V tesnej blízkosti stojí za pohľad neskoro gotická budova daňového úradu a za ním kostol sv. Jána. K posedeniu vo vnútri a v prípade priaznivejšieho počasia aj vonku pozýva množstvo kaviarničiek na námestí či v jeho blízkosti. Nevšedným zážitkom je určite aj návšteva krypty v kostole ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/cesty-po-svete, menuAlias = cesty-po-svete, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 02:16