StoryEditor

K výbuchom v Šarm aš-Šajchu sa prihlásila už druhá teroristická skupina

25.07.2005, 13:21
Autor:
TASRTASR

K bombovým útokom v egyptskom Šarm aš-Šajchu, ktoré si vyžiadali najmenej 63 obetí na životoch, sa prostredníctvom internetu prihlásila už druhá teroristická skupina.
Ako sa uvádza na islamistickej internetovej stránke, ktorá nie je všeobecne veľmi známa, za sobotňajšími útokmi v Šarm aš-Šajchu je skupina hovoriaca si Mudžáhidi Egypta.
"Oznamujeme celému svetu, že piati ľudia z radov Mudžáhidov Egypta vrazili piatimi vyzbrojenými vozidlami - miestnym taxíkom, tromi taxíkmi z miest mimo Egypta a minibusom - do bášt sionistov v našej krajine," píše sa vo vyhlásení.
Teroristi ďalej upozorňujú židov a kresťanov, že majú 60 dní na to, aby odišli z Egypta. Ako dodávajú, predošlé prihlásenie sa inej skupiny k zodpovednosti za útoky bolo falošné.
Prvá skupina, spojená údajne s teroristickou sieťou al-Káida, sa k útokom prihlásila už v priebehu niekoľkých hodín po ich vykonaní a vyhlásila, že sú odvetou za "zločiny spáchané proti moslimom".
Ani jedno z vyhlásení sa neobjavilo na všeobecne známych internetových stránkach využívaných al-Káidou a nie je možné overiť, nakoľko sú autentické.
Podľa predstaviteľov egyptskej bezpečnosti použili teroristi v Šarm aš-Šajchu 500 kilogramov vysokovýbušných materiálov. Podľa niektorých zdrojov si výbuchy vyžiadali až 88 mŕtvych.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 07:44