StoryEditor

Rakúsky súd vymeral trest v prípade minuloročnej tragédie v Söldene

23.06.2006, 09:10
Autor:
SITASITA

Pilot, ktorého dopravný vrtuľník minulý rok nešťastnou náhodou zhodil betónový stavebný diel na lanovku v rakúskom stredisku Sölden a usmrtil deviatich Nemcov, bol vo štvrtok odsúdený na 15 mesiacov väzenia podmienečne za nedbalosť. Rozsudok pre 36-ročného Markusa Jägera vyniesol krajinský súd v Innsbrucku. Pri nešťastí, ktoré sa stalo 5. septembra, zahynulo šesť detí vo veku 12 až 14 rokov a traja dospelí. Veridkt si vypočulo aj asi 30 príbuzných obetí.
Ako uviedla rakúska televízia ORF, pilot podľa súdu nesie vinu na tragédii, pretože preletel nad lanovkou s takmer 700 kilogramovým nákladom, čo bolo proti predpisom. "Urobil by som všetko preto, aby som mohol nešťastiu zabrániť, " povedal obvinený počas vypočúvania. Počas súdneho procesu sa pozornosť stále zameriavala na trasu letu vrtuľníka. V súvislosti s prípadom sa vynára viacero otázok, či mohol stroj letieť inou trasou, či sa mala zastaviť lanovka počas preletu alebo či sa mal let uskutočniť až po ukončení prevádzky lanovky.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 20:44