StoryEditor

Podľa Castra je Bush Kubou posadnutý

24.10.2007, 20:30
Autor:
SITASITA
Európsky parlament dnes schválil správu europoslankyne Ireny Belohorskej o Tematickej stratégii pre trvalo udržateľné využívanie pesticídov.
Chorľavý kubánsky líder Fidel Castro odmietol výzvu amerického prezidenta Georgea W. Busha na zmenu režime na ostrove ešte pred tým, než to Bush v stredu vôbec povedal. Castro povedal, že o politickej budúcnosti Kuby rozhodne Havana a Kubánci a nie Washington. "Bush je Kubou posadnutý," napísal Castro, ktorý sa v jednej zo svojich nedávno publikovaných esejí prihovoril priamo americkému prezidentovi: "Neútočte na druhých, neohrozujte ľudstvo atómovou vojnou. Ľudia sa budú brániť a v tom inferne všetci zahynieme."

Bush v stredu prednesie prvý prejav za posledné štyri roky, ktorý bude adresovaný Kube. Hovorca Bieleho domu minulý týždeň povedal, že Bush bude "klásť dôraz na význam demokracie pre kubánsky ľud a úlohu medzinárodného spoločenstva, ktorú môže zohrať pri prechode Kuby k demokracii trvaním na slobode prejavu, zhromažďovania, slobodných a pluralitných volieb a prepustením politických väzňov".
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 05:40