StoryEditor

Väčšina Izraelčanov si želá, aby Olmert odstúpil

31.01.2008, 08:41
Autor:
SITASITA

Väčšina Izraelčanov si želá, aby premiér Ehud Olmert rezignoval, vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý v krajine zverejnili vo štvrtok. Stalo sa tak krátko po tom, čo vyšla záverečná správa o libanonskej vojne z roku 2006. Na otázku, či by mal Olmert po zverejnení správy Winogradovej komisie rezignovať, odpovedalo 57 percent opýtaných kladne a 33 percent záporne. Vyplýva to z prieskumu, ktorý zverejnilo štvrtkové vydanie denníka Maariv.
Komisia vo svojej záverečnej správe konštatuje, že vojna bola "premárnenou príležitosťou" Izraela, ale premiér Olmert konal v čase krízy "v najlepšom záujme Izraela". Prieskum uskutočnil inštitút Telesker na reprezentatívnej vzorke 500 respondentov. Čísla sú pre Olmerta priaznivejšie ako po zverejnení predbežnej správy z apríla, v ktorej ho komisia obvinila zo "závažného zlyhania" počas 34 dní trvajúceho konfliktu s libanonským hnutím Hizballáh. Vtedy si podľa výsledkov troch rôznych prieskumov želalo Olmertovu demisiu 65 až 73 percent voličov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 16:38