StoryEditor

SARIO: Britské firmy majú záujem naďalej investovať na Slovensku

12.01.2007, 13:35
Autor:
TASRTASR

Britské firmy prejavili záujem naďalej investovať na Slovensku. Potvrdila to veľvyslankyňa Veľkej Británie a Severného Írska Judith MacGregorová na dnešnom stretnutí s riaditeľom Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Petrom Hajašom.
Poda nej najdôležitejšími kritériami pri rozhodovaní sa o umiestnení investície je pre britské firmy dostupnosť kvalifikovanej pracovnej sily, náklady na mzdy a geografická poloha daných regiónov. Za významnú považujú aj možnosť štátnej pomoci. "Slovensko má záujem predovšetkým o investície s vyššou pridanou hodnotou, teda do výskumu, vedy a vývoja, IT technológií a informačných centier," zdôraznil na stretnutí Hajaš. Britskí obchodníci by uvítali rozšírenejší servis pri starostlivosti o už etablovaných investorov na Slovensku, ako aj pri pomoci pri ich ďalšej expanzii.
Na rokovaní sa zúčastnil aj šéf sekcie pre obchod a investície veľvyslanectva Veľkej Británie Richard Beams a vedúci odboru medzinárodnej spolupráce SARIO Vladimír Húska, ktorí sa tiež zhodli na potrebe prehlbovania britsko-slovenskej obchodnej spolupráce.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 02:01