StoryEditor

Počet mesačných návštev internetu jedným užívateľom sa zvyšuje

20.05.2007, 12:12
Autor:
TASRTASR

Priemerný počet návštev internetu, ktoré v SR uskutoční jeden jeho reálny užívateľ (RU) v priebehu jedného mesiaca, sa neustále zvyšuje. Vyplýva to z výsledkov zisťovania spoločnosti Mediaresearch za január až marec 2007.

Zatiaľ čo v januári tohto roka pripadalo na jedného RU v priemere 43,76 návštevy, vo februári sa toto číslo zvýšilo na 44,06 a v marci dokonca na 48,38 návštevy.

Zisťovania tiež ukázali, že februárový nárast nastal aj napriek menšiemu podielu tzv. "heavy users" (užívatelia, ktorí použijú internet minimálne 21 dní v mesiaci), ktorý sa medzi januárom a februárom znížil z 31,85 % na 25,56 %. V marci však vzrástol na 32,66 %.

Podiel skupiny užívateľov, ktorí užívajú internet najmenej, to znamená 1 až 5 dní do mesiaca, je v podstate konštantný. Od januára do marca sa stále pohyboval okolo 22 %.

Mediaresearch Slovakia, s. r. o., a jej materská spoločnosť Mediaresearch, a. s., ponúkajú služby v oblasti realizácie marketingových a mediálnych výskumov, spracovania a analýz dát, marketingového poradenstva a vývoja softvéru.

V spolupráci s poľskou spoločnosťou Gemius poskytujú meranie návštevnosti internetových stránok a efektívnosti internetových kampaní, monitoring internetovej reklamy a realizujú výskum návštevnosti a sociodemografie internetu AIMmonitor (SR) a NetMonitor (ČR). Mediaeresearch je tiež už od roku 2002 realizátorom - Elektronického merania sledovanosti televízie v Česku (peoplemetre) s využitím vlastnej technológie a know how.

TASR o tom informovala spoločnosť Mediaresearch Slovakia, s. r. o., Bratislava.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 03:28