StoryEditor

Minister Rusko dnes rokoval v Leviciach o Hankooku

22.08.2005, 10:02
Autor:
TASRTASR
Spojená iniciatíva samospráv Nitrianskeho kraja a politická podpora ANO, Smeru a ďalších subjektov môže ako jediná zvrátiť nepriaznivý vývoj súvisiaci s príchodom Hankooku do Levíc.

Spojená iniciatíva samospráv Nitrianskeho kraja a politická podpora ANO, Smeru a ďalších subjektov môže ako jediná zvrátiť nepriaznivý vývoj súvisiaci s príchodom Hankooku do Levíc.
Na dnešnom stretnutí s predstaviteľmi samospráv Nitrianskeho kraja v Leviciach to skonštatoval minister hospodárstva SR Pavol Rusko. Kórejský investor by sa mal podľa jeho slov definitívne rozhodnúť o príchode na Slovensko do konca tohto mesiaca. Musia však byť jasné podmienky, ktoré bude zahraničný investor akceptovať. Jedinou cestou k úspechu je podľa Ruska začatie dialógu s vládou o možnosti upraviť ponuku Hankooku tak, aby bola akceptovateľná pre predstaviteľov firmy.
Rusko tvrdí, že stále existuje šanca udržať druhú najväčšiu zahraničnú investíciu po Kii na Slovensku. Nemôže to však byť za predpokladu, že vláda zostane pri ponuke premiéra, ktorý chce udržať investičné stimuly na úrovni 6% investície. Požiadavka Kórejcov je podľa jeho slov 19% na celkovú štátnu pomoc, 13% sú konkrétne peniaze. Za dve miliardy plus miliardu pre regióny stratíme 20 miliardovú investíciu. Región by navyše získal cesty a infraštruktúru, vypočítal Rusko. Príčinu súčasného stavu vidí minister hospodárstva v politických hrách niektorých koaličných partnerov. Tí mu podľa jeho slov neodpustili úspechy ministerstva pri riešení zahraničných investícií. Najhoršie je, že rukojemníkmi sú ľudia v regióne, ktorí čakajú na prácu. Rusko potvrdil, že vláda presne vedela, čo sa bude Hankooku ponúkať a koľko bude táto investícia Slovensko stáť. Počkali, kým to príde do vlády a potom to vlastne zhodili zo stola, uviedol.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 02:20