StoryEditor

Hieberová: Súčasná energetická politika nie je dlhodobo udržateľná

05.02.2007, 14:41
Autor:
TASRTASR

Súčasná energetická politika nie je podľa Ute Blohm-Hieberovej z Európskej komisie (EK) dlhodobo udržateľná a do budúcnosti bude podľa nej treba riešiť najmä bezpečnosť dodávok energie.
"Ak sú prerušené dodávky napríklad elektrickej energie, vtedy už bezpečnosť nie je samozrejmosťou," konštatovala Blohm-Hieberová dnes na Medzinárodnej konferencii o budúcnosti slovenskej energetiky, ktorú spoluorganizovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR. Vysvetlila, že z dlhodobého hľadiska súčasná energetická politika nie je udržateľná najmä z dôvodu rastúceho dopytu po energiách a stúpajúcich emisií CO2. "S tým je potrebné niečo robiť," upozornila.
V budúcnosti bude podľa nej treba riešiť tiež diverzifikáciu, a to nielen z pohľadu rôznych dodávateľov, ale aj z pohľadu rôznych trás, akými energie prúdia. "Podporujeme nové zdroje energie, hlavne bezuhlíkové," povedala a spresnila, že tam patrí aj jadrová energia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 04:21