StoryEditor

Vznikne jednotný informačný systém cestovného ruchu

16.08.2006, 15:40
Autor:
SITASITA
Slovensko bude mať jednotný národný informačný systém cestovného ruchu. Na projekt získala Slovenská agentúra cestovného ruchu 50 mil. Sk z Európskej únie. Hotový by mal byť do roku 2007 a priebežne sa bude aplikovať do praxe.

Slovensko bude mať jednotný národný informačný systém cestovného ruchu. Na projekt s názvom PPCR NUTIS získala Slovenská agentúra cestovného ruchu 50 mil. Sk z Európskej únie. Hotový by mal byť do roku 2007 a priebežne sa bude aplikovať do praxe. "Potom ho chceme predložiť vláde, pretože národný systém by mal byť aspoň čiastočne financovaný štátom," povedala pre agentúru SITA prezidentka Asociácie informačných centier Slovenska a koordinátorka projektu Ivona Fraňová.
Súčasťou projektu je vytvorenie internetového portálu so všetkými dôležitými informáciami, týkajúcimi sa cestovného ruchu. Rozdelené budú podľa regiónov. Obsah sa bude pravidelne aktualizovať a dopĺňať o aktuálne podujatia. Portál bude napojený na európsky informačný systém a mal by pomôcť zahraničným turistom pri hľadaní relevantných informácií o Slovensku. "Súčasťou projektu je aj vytvorenie metodiky, ako robiť marketing v jednotlivých regiónoch, teda ktorý región sa má na čo zameriavať," dodala Fraňová. Podľa nej nie je žiaduce poskytovať kvantum informácií, ale skôr cielené "živé" tipy na strávenie voľných chvíľ. Na portáli budú môcť ľudia nájsť kompletné balíky služieb viažuce sa ku konkrétnym podujatiam - otváracie hodiny, možnosti ubytovania a zábavy v okolí a podobne. Do projektu je zapojených desať informačných centier, zastupujúcich osem regiónov plus Bratislava a Košice.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 05:59