StoryEditor

K cieľom SARIO patrí aj úsilie o znižovanie nezamestnanosti na Slovensku

19.05.2005, 20:12
Autor:
TASRTASR

ri príležitosti dnešnej prezentácie odpočtu Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) vydáva TASR jej profil.
Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchod (SARIO) vznikla transformáciou a zlúčením Slovenskej národnej agentúry pre zahraničné investície a rozvoj (SNAZIR) a Fondom na podporu zahraničného obchodu (FPZO). Zlúčenie SNAZIR a FPZO sa uskutočnilo na základe uznesenia vlády Slovenskej republiky z apríla roku 2000.
Predmetom aktivít SARIO je podnikateľská, poradenská a konzultačná, reklamná a propagačná, vydavateľská aj výchovno-vzdelávacia činnosť.
SARIO plní celý rad verejnoprospešných činností. V oblasti podporovania rozvoja investícií a obchodu zabezpečuje propagáciu podnikateľského prostredia v Slovenskej republike, získava investorov pre významné investície, ďalej organizuje a zabezpečuje aktivity na podporu vývozu a dovozu slovenských výrobcov, napomáha poradenskou činnosťou domácim a zahraničným investorom aj obciam pri získavaní osvedčenia o významnej investícií. Ďalšie verejnoprospešné činnosti SARIO si možno pozrieť na internetovej stránke (wwww.sario.sk).
Za svoju víziu si SARIO stanovila podporu rozvoja slovenskej ekonomiky a zlepšenia kvality života na Slovensku. SARIO to chce napĺňať aj prezentáciou hospodárskeho prostredia na Slovensku, pomocou pri rozvoji investičných projektov a predstavovaním obrazu Slovenska zahraničným investorom.
K cieľom SARIO patrí aj úsilie o znižovanie nezamestnanosti na Slovensku, podporovanie exportných aktivít slovenských podnikateľov a výrobcov ako i administrácia štrukturálnych fondov Európskej únie.
Do svojich služieb SARIO zahŕňa podporovanie Slovenska a jeho investičného prostredia, investičných projektov zahraničných investorov a stimulov pre nich. Pomáha investorom pri realizácii projektov na zelenej lúke, slovenským spoločnostiam pri zakladaní spoločných podnikov so zahraničnými, na druhej strane zahraničným spoločnostiam pomáha pri hľadaní slovenských firiem.
Agentúra ponúka aj ďalšie služby, sú na jej webstránke. Pracovníci tejto agentúry poskytujú informácie o slovenských spoločnostiach a trhoch pre zahraničné skupiny, firmy a inštitúcie, rovnako ponúkajú poradenstvo o informačných zdrojoch a o získavaní obchodných kontaktov.
SARIO má sídlo na Martinčekovej 17, v Bratislave. Generálnym riaditeľom SARIO je od apríla 2005 Ing. Roman Kuruc.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 18:52