StoryEditor

Credit Suisse Life & Pensions sa od budúceho roka premenuje na Winterthur

05.09.2005, 14:50
Autor:
TASRTASR

Spoločnosť Credit Suisse Life & Pensions (CSLP), ktorá poskytuje služby v sektore starobného dôchodkového sporenia, doplnkového dôchodkového poistenia a životného poistenia, od januára 2006 zmení obchodné meno na Winterthur.
Informovali o tom na dnešnom stretnutí s novinármi predstavitelia CSLP. "V súčasnosti posilňujeme samostatné postavenie Winterthur ako poisťovacej časti skupiny Credit Suisse Group. Pod značkou CSLP sme vybudovali vedúce postavenie na trhoch dôchodkového a poisťovacieho biznisu v strednej a východnej Európe. Dúfam, že pod značkou Winterthur toto vedúce postavenie nielen udržíme, ale aj posilníme," uviedol pri príležitosti uvedenia značky Winterthur na Slovensku generálny riaditeľ CSLP v ČR a SR Petr Žaluda.
Zmena značky spoločnosti sa okrem SR a ČR uskutoční aj v Poľsku a Maďarsku. Obchodné meno Winterthur sa používa celosvetovo, takže cieľom zmeny je aj jednotná prezentácia Winterthur Group ako skupiny spoločností, ktoré pôsobia v oblasti životného poistenia a dôchodkového poistenia a sporenia. Winterthur Group je 100-% vlastníkom CSLP v SR a je súčasťou skupiny Credit Suisse Group. "Zmenou mena vlastne prijímame názov našej materskej firmy," uviedol výkonný riaditeľ CSLP v SR Dušan Doliak a dodal, že klientov, ktorí majú s CSLP uzatvorené zmluvy, sa zmena značky vôbec nedotkne. V najbližšom čase im spoločnosť rozošle listy, v ktorých ich bude o pripravovanej zmene informovať.
Winterthur Group je vedúca švajčiarska poisťovacia spoločnosť so sídlom vo Winterthure. Na celom svete zamestnáva viac ako 19 000 zamestnancov. V prvom polroku dosiahla predpísané poistné 17,4 miliardy švajčiarskych frankov, v prepočte 434,2 miliardy SKK, a spravovala aktíva v objeme takmer 150 miliárd švajčiarskych frankov.
(1 CHF = 24,952 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. jún 2024 05:36