StoryEditor

Rozvoju podnikateľského prostredia SR bráni hlavne vymožiteľnosť práva

31.05.2005, 10:28
Autor:
TASRTASR

Vymožiteľnosť práva je v súčasnosti kľúčovou prekážkou rozvoja podnikateľskej sféry na Slovensku. Na diskusnom klube Slovenského ekonomického fóra (SEF) o kvalite podnikateľského prostredia to uviedla štátna tajomníčka Ministerstva hospodárstva SR Eva Šimková.
Vláda by preto podľa nej mala vytvoriť podmienky na rýchle a spravodlivé riešenie sporov, ktoré zabezpečí vymožiteľnosť zmlúv a ochranu vlastníckych práv. "Vymožiteľnosť práva musí byť urýchlená nielen vo fáze do vydania právoplatného rozhodnutia, ale až do úspešného výkonu rozhodnutia," zdôraznila Šimková.
V súvislosti s kvalitou podnikateľského prostredia E. Šimková poukázala na administratívnu záťaž podnikateľov. Všeobecne možno podľa nej konštatovať, že dodržiavanie zákonov a nariadení znášajú práve podniky. Ako dodala, ide o náklady súvisiace s dodržiavaním predpisov a náklady súvisiace so samotným preukazovaním, že firma predpisy aj dodržiava.
mis gb zll

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 12:31