StoryEditor

Heineken investoval takmer pol miliardy

26.10.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Investície pivovarníckej spoločnosti Heineken Slovensko dosiahli v prvom polroku tohto roka 470 miliónov korún. Celkovo firma počas jej desaťročného pôsobenia na slovenskom trhu u nás preinvestovala už šesť miliárd korún.
Najdôležitejšie investície v tomto roku pritom podľa firmy smerovali do zvýšenia fľaškovacej a fermentačnej kapacity. "V tomto roku pokračujeme v posilňovaní pozície najväčšieho producenta piva na Slovensku. Vďaka týmto investíciám sa spoločnosť stáva významným producentom v regióne strednej Európy," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Dimitar Alexiev. Podiel Heinekenu na slovenskom pivnom trhu pritom v prvom polroku dosiahol 41,5 percenta.
Spoločnosť Heineken Slovensko, ktorej stopercentným vlastníkom je medzinárodná pivovarnícka skupina Heineken International, zastupuje na Slovensku holandskú firmu od roku 1998. Heineken Slovensko je na našom trhu zároveň najväčším výrobcom a vývozcom sladu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 08:00