StoryEditor

SaLon nové výstavy

10.01.2007, 23:00

Karol Felix: Krehká rovnováha
Galéria umenia
Nové zámky 11. 1. - 10. 2. 2007
Výstava integruje intelektuálnu rovinu myšlienkového sveta Karola Felixa. V dielach prináša harmóniu pomocou zrkadlových zdvojení obrazov otvorených a zatvorených tvarov a vďaka mäkkým prechodom širokej škály hnedých, modrých a fialových farieb. Mystika jeho znakov vypovedá šiframi, ktoré oživujú dávne posolstvá duchovných hodnôt. Karol Felix nastavil zrkadlo témam rovnováhy sveta, odhaleniam posolstiev, dimenziám času a túžby či rytmike sveta alebo pokoju labyrintov.

Zero Collection
Galéria X-Style
Bratislava 11. 1. - 31. 1. 2007
Prehliadka prác mladej českej fotografky Karolíny Nemethovej. Výstava je zrkadlom autorkinej tvorby, ktorá sa špecializuje na dizajn. Návštevníci si budú môcť pozrieť aj snímky kolekcie strieborných a antikorových šperkov českého autora Václava Juna, ale aj voľnú tvorbu fotografky. Súčasťou výstavy budú tiež ukážky šperkov.

Juraj Puchovský
Pálffyho palác, Panská 19
Bratislava 16. 1. - 18. 2. 2007
Výstava mladého výtvarníka Juraja Puchovského, absolventa Katedry voľnej grafiky a knižnej ilustrácie VŠVU v Bratislave, ktorý študoval u profesora Dušana Kállaya. Jeho tvorbu charakterizuje ústredný motív fragmentarizovanej figúry v náznakovitom prostredí schopnom vyjadrovať nálady, metaforicky stvárňovať pocity stratenosti a strachu súčasného človeka, ako aj jeho temné stránky. Patrí k menej zdôrazňovanej tendencii slovenskej maľby a vracia sa k expresionizmu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 07:14