StoryEditor

Cítili sa u nás fantasticky

18.06.2007, 00:00

Chlapci zo Scorpions strávili na Slovensku dve noci a veľmi sa im u nás páčilo. "Cítime sa tu fantasticky," povedal slovenským novinárom na tlačovej konferencii v bratislavskom hoteli Crowne Plaza spevák kapely Klaus Meine. Včera Scorpions odleteli do gréckych Atén, kde ich dnes večer čaká ďalšie vystúpenie v rámci aktuálneho turné Humanity World Tour.
Napriek tomu, že na svetových pódiách vystupujú už štyri desaťročia, na hviezdne maniere si nepotrpia. Jedinou požiadavkou bolo, aby mal ich 100-členný štáb kvalitnú a bohatú stravu. "Keď sú dobre najedení a spokojní, potom môžu kvalitne a zodpovedne pracovať," prezradil gitarista Rudolf Schenker. Netrpia ani ponorkovou chorobou, dokonca chodia spoločne s rodinami na dovolenku.
Skupina bola na Slovensku vôbec prvýkrát. Hoci sami pomáhali svojou muzikou búrať Berlínsky múr, počas komunizmu sa za železnú oponu dostali prvýkrát až v roku 1986. Na ich vystúpenie v Maďarsku vtedy prišli stovky fanúšikov aj zo Slovenska. Ako symbol pádu komunizmu sa zapísali v roku 1991, keď odohrali koncert na Červenom námestí v Moskve a v Kremli ich osobne prijal vtedajší sovietsky prezident Michail Gorbačov. "Na jeho výzvu sme dokonca naspievali pesničku Wind of Change v ruštine," dodal Meine.
np

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 16:11