StoryEditor

Trnka: Staré mesto by malo zakázať zhromaždenie Slovenskej pospolitosti

16.11.2005, 10:36
Autor:
TASRTASR

Miestny úrad Bratislava - Staré mesto by podľa generálneho prokurátora Dobroslava Trnku mal zakázať štvrtkové zhromaždenie Slovenskej pospolitosti na Hodžovom námestí.
Úrad totiž zrejme porušil zákon, keď umožnil Slovenskej pospolitosti, aby v meste svoje zhromaždenie zorganizovala. Zhodli sa na tom generálny prokurátor, bratislavský krajský prokurátor aj okresný prokurátor v Bratislave I. po tom, čo preskúmali postup MÚ Staré Mesto, ktorým rozhodol o povolení zhromaždenia. Preto dnes v popoludňajších hodinách Okresná prokuratúra v Bratislave I. doručila MÚ Staré mesto upozornenie. "Tomuto upozorneniu musí MÚ Staré Mesto bezodkladne vyhovieť. Jediným rozumným riešením by podľa generálneho prokurátora bolo zakázať zhromaždenie Slovenskej pospolitosti 17. novembra," informovala TASR tlačová hovorkyňa generálneho prokurátora Svetlana Husárová.
Činnosť strany Slovenská pospolitosť - národná strana sa generálnemu prokurátorovi SR Dobroslavovi Trnkovi nepozdáva. Podľa neho svojimi stanovami, programom a činnosťou na území SR strana porušuje Ústavu SR, ústavné zákony, zákony, ale aj medzinárodné zmluvy. Preto koncom októbra podal na Najvyšší súd SR návrh na jej rozpustenie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 12:37