StoryEditor

Smer-SD a KOZ SR podpísali dohodu o spolupráci

21.12.2005, 17:09
Autor:
TASRTASR
Konfederácia odborových zväzov SR bude oficiálne podporovať Smer-SD v boji o účasť v budúcej vláde a pri presadzovaní sociálneho charakteru štátu.

Konfederácia odborových zväzov SR bude oficiálne podporovať Smer-SD v boji o účasť v budúcej vláde a pri presadzovaní sociálneho charakteru štátu. Šéfovia oboch subjektov Robert Fico a Ivan Saktor podpísali dnes v Bratislave dohodu o vzájomnej spolupráci.
Podľa zmluvy bude Smer-SD v prípade účasti vo vláde bojovať za zmenu Zákonníka práce so silnejším postavením zamestnancov, zachovanie inštitútu minimálnej mzdy a jej postupný rast v priebehu piatich rokov na úroveň 60 percent priemerného zárobku v národnom hospodárstve či zavedenie zníženej sadzby DPH na vybrané komodity.
Odborári Smeru-SD prisľúbili podporu a spoločný postup pri príprave legislatívy a socioekonomických opatrení. Obaja partneri sa zhodli na tom, že súčasná vláda postupuje smerom k tripartite likvidačne.
Šéf KOZ odmietol úvahy, že by odborári za deklarovanú podporu požadovali miesto na kandidátke Smeru-SD. Zmluvou potvrdenú spoluprácu s konkrétnou politickou stranou nepovažuje Saktor za neobvyklú napriek tomu, že odborári sú rôzne politicky orientovaní. Dôležitý je podľa neho obsah programu, ktorý chce Smer-SD v budúcej vláde presadzovať.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 05:40