StoryEditor

Bankový inštitút VŠ Praha otvorí v Galante dva nové odbory

18.01.2006, 16:48

Nasledujúci akademický rok otvorí Bankový inštitút Vysoká škola (BIVŠ) Praha na svojom konzultačnom stredisku v Galante dva nové odbory -- Financie a Informačné technológie. Pôjde o magisterské dvojročné externé štúdium akreditované Ministerstvom školstva ČR, na ktoré sa môžu prihlásiť tí, čo už dosiahli titul bakalár. Študenti BIVŠ v štúdiu pokračujú bez obmedzenia. Ostatným škola stanovila podmienky.
Bakalári univerzít finančných a ekonomických smerov, informačných či príbuzných odborov budú prijatí bez diferenčných skúšok. Záujemcovia s rovnakým titulom škôl s iným zameraním nimi musia prejsť. Ako však pre agentúru SITA uviedla riaditeľka Akadémie vzdelávania v Galante Vlasta Klačanská, všetky diferenčné skúšky bude prorektor pre SR posudzovať jednotlivo, podľa typu ukončeného odboru. Škola má pre výučbu prenajatú budovu na Námestí detí, v ktorej je aula a učebne. Počet nových poslucháčov je pritom neobmedzený. "Nakoľko sú prednášky najmä v sobotu, študenti u nás zväčša nevyhľadávajú ubytovanie," vysvetlila Klačanská. Štúdium bude spoplatnené. Pre magisterskú formu zatiaľ nie je stanovená konkrétna suma, no podľa Klačanskej jej výška by mala byť podobná ako v prípade bakalárskeho štúdia v odbore Bankový manažment, ktorý sa vyučuje v Galante už tretí rok. "Za prvý semester zaplatia študenti 19 600 korún, za druhý a všetky ďalšie 20 100," spresnila.
V súčasnosti navštevuje v troch ročníkoch akreditovaného bakalárskeho štúdia Bankový manažment 320 poslucháčov. Tento rok bude mať škola jeho prvých absolventov. Magisterské štúdium Financií a Informačných technológií BIVŠ Praha bude okrem Galanty aj v Liptovskom Mikuláši a v Banskej Bystrici. Bližšie informácie o odboroch a ich uplatnení nájdu záujemcovia na stránke www.bivs.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 13:59