StoryEditor

Rakúsko-slovenská hliadka pomohla zadržať prevádzačov

29.01.2007, 15:47
Autor:
SITASITA

Zmiešaná rakúsko-slovenská policajná hliadka zadržala nelegálnych migrantov a pomohla aj pri chytení prevádzačov. Agentúru SITA o tom informovala Marta Bujňáková z Prezídia Policajného zboru SR. Zmiešané hliadky sú na spoločnej hranici od minulého roka na základe zmluvy o policajnej spolupráci.
Slovenský policajt z Rusoviec a policajt z Rakúska zaregistrovali v sobotu o 18:10 osobné auto Škoda Felícia combi s bratislavským evidenčným číslom. Prichádzalo od hraničného priechodu Jarovce, no zastavilo a nastúpili do neho dve osoby. Vozidlo následne pokračovalo v smere na územie Rakúska. Policajti sa rozhodli skontrolovať posádku auta, ale vodič nereagoval na ich pokyn na zastavenie a snažil sa ujsť. V Kittsee dvaja pasažieri vystúpili a auto ďalej unikalo v smere na obec Pama. Pasažiermi boli dve občianky Moldavska, ktoré hliadka zadržala. Dvoch Slovákov, ktorí sedeli v unikajúcom aute, zadržali rakúski policajti, ktorých o prenasledovaní informovala zmiešaná policajná hliadka.
Cudzinky sa vrátili na územie Slovenska, odkiaľ budú administratívne vyhostené späť na Ukrajinu, z ktorej prišli na Slovensko. Slováci zostali v rukách rakúskej polície.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. apríl 2024 19:44