StoryEditor

Čaplovič: Pripravuje sa sprísnenie legislatívy proti drogám, fajčeniu a alkoholu

21.12.2006, 09:54
Autor:
TASRTASR

Materiál analyzujúci možnosti sprísnenia boja proti drogám vrátane cigariet a alkoholu by mala vláda prerokovať už v januári. "Pripravujeme legislatívne zmeny," potvrdil pre TASR podpredseda vlády Dušan Čaplovič (Smer-SD).
Opatrenia by sa podľa Čaploviča nemali týkať len nelegálnych drog, ale aj alkoholu a tabaku. "Som za to, aby sa prijal podobný zákon, ako je v Taliansku, alebo Írsku," dodal Čaplovič. V týchto krajinách je fajčenie zakázané nielen vo verejných budovách, ale a krčmách a reštauráciách.
Naďalej sa budú prostredníctvom Protidrogového fondu podporovať preventívne projekty. "Som rád, že si Slovensko aj napriek križiackym výpravám proti fondom v minulých rokoch, Protidrogový fond zachovalo," povedal Čaplovič. Len v tomto roku fond podporil 360 projektov z oblastí prevencie, resocializácie a mediálnych protidrogových kampaní v celkovom objeme 48 miliónov korún. "V budúcom smerovaní fondu chceme viac spolupracovať so samosprávou," povedal riaditeľ fondu Ján Galáš.
Čaplovič vidí v spolupráci so samosprávou aj šancu na znovuzavedenie záchytiek. "V prvom kvartáli 2007 by mohol predložiť návrh zámeru," uviedol s dodatkom, že riešenie bude vyžadovať spoluprácu viacerých ministrov, s ministerkou práce Vierou Tomanovou už o probléme rokoval.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 20:39