StoryEditor

Na krajskom sneme v Prešove vyjadrili Mečiarovi jednomyseľnú podporu

19.05.2007, 17:55
Autor:
TASRTASR

Jednomyseľnú podporu Vladimírovi Mečiarovi vyjadrili na dnešnom rokovaní delegáti krajského snemu Ľudovej strany - Hnutia za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) v Prešove.
Za návrh, aby republikový snem strany začiatkom júna v Nitre zvolil Mečiara za predsedu na ďalšie funkčné obdobie, hlasovalo všetkých prítomných 98 delegátov, nikto nebol proti a ani nikto sa nezdržal hlasovania. Po hlasovaní zaznel v rokovacej miestnosti potlesk. Na začiatku zasadnutia delegáti rozhodli, že o všetkých personálnych otázkach budú hlasovať verejne.
Podľa podpredsedu ĽS - HZDS Milana Urbániho "všetky diskusné príspevky a všetky návrhy boli za to, aby sa nemenil predseda, aby ostal predsedom pán Mečiar". Pre TASR po skončení rokovania konštatoval, že sa objavili negatívne názory skôr na to, že Viliam Veteška je druhým kandidátom v tomto období, keď je ĽS - HZDS vo vládnej koalícii. Vládna koalícia funguje a podľa Urbániho je Mečiarova úloha v koalícii "nepopierateľná".
Ústredná tajomníčka ĽS - HZDS Zdenka Kramplová informovala, že aj na dnešnom sneme v Prešove prevládol názor, aby sa súčasné stanovy ĽS - HZDS neotvárali a aby ich prípadná novelizácia bola prijatá až na ďalšom republikovom sneme.
Mečiar mal pôvodne byť na rokovaní v Prešove, napokon sa ospravedlnil. Delegáti tiež jednomyseľne navrhli republikovému snemu zvoliť za podpredsedov strany Urbániho a Jozefa Haleckého, okresného predsedu ĽS - HZDS z Bardejova.
Na sneme opätovne zvolili za predsedu Krajského predstavenstva ĽS - HZDS v Prešove poslanca Národnej rady SR Mariána Haľka. Bol jediným kandidátom vo voľbách. Podpredsedami sa stali Štefan Ladičkovský, okresný predseda z Humenného a Ján Blaščák, okresný predseda ĽS - HZDS z Popradu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 01:21