StoryEditor

SIS: Tajné väznice USA na Slovensku nie sú

02.11.2005, 18:15
Autor:
TASRTASR

Slovenská informačná služba (SIS) nemá žiadne informácie o tom, že by USA mali na území Slovenskej republiky tajné väznice. TASR to povedal hovorca tajnej služby Vladimír Šimko. SIS v tejto záležitosti podľa jeho slov nikto nekontaktoval.
Český internetový denník aktualne.cz dnes cz s odvolaním sa na českého ministra vnútra Františka Bublana informoval, že Američania chceli do Českej republiky presunúť časť väzňov zo svojej základne Guantánamo na Kube. V článku sa píše, že dôveryhodný zdroj z prostredia českých tajných služieb potvrdil, že v niektorej inej východoeurópskej krajine boli Američania so žiadosťou o zriadenie tajného väzenia úspešní.
"Vôbec nemáme takúto informáciu, je to pre nás novinka. Zachytili sme to v otvorených zdrojoch, ale predtým sme nepočuli, že by na území Slovenska mala byť nejaká tajná väznica," doplnil hovorca SIS Šimko.
Informáciu o existencii tajnej väznice poprel aj hovorca ministerstva spravodlivosti Richard Fides. "Neboli sme ani oslovení zo strany USA so žiadosťou o zriadenie takýchto zariadení. Nikdy sme o tom s nimi ani nekomunikovali" dodal Fides.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. máj 2024 02:58