StoryEditor

Sudkyňa vzala Mikuláša Č. do útekovej väzby

03.02.2007, 15:37
Autor:
TASRTASR

Sudkyňa Okresného súdu (OS) v Prešove rozhodla dnes po niekoľkohodinovom výsluchu o vzatí do útekovej väzby údajného bossa podsvetia Mikuláša Č. Po skončení výsluchu to médiám povedal hovorca OS Peter Farkaš.
Obvinený a jeho traja obhajcovia podali proti rozhodnutiu sťažnosť. Rozhodovať bude o nej Krajský súd v Prešove. Nie je stanovená lehota, dokedy má tak urobiť.
Úteková väzba začala plynúť od 14.28 h štvrtka 1. februára. Na základe rozhodnutia sudkyne prípravného konania vykoná ju Mikuláš Č. v Ústave na výkon väzby v Ilave.
Mikuláš Č. čelí obvineniu zo spáchania vrážd Jozef Filipa 22. septembra 1994 a Gustáva Slivenského 25. marca 1997, ku ktorým došlo na dvoch miestach na území súčasného Prešovského kraja.
Ak ho v nasledujúcom hlavnom pojednávaní uzná súd vinným, tak mu podľa Trestného zákona hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov alebo výnimočný trest.
Mikuláš Č. vyšiel po vynesení uznesenia z pojednávacej miestnosti v sprievode tzv. kukláčov rozrušený. Médiám však nepovedal ani slovo. Výsluch trikrát prerušili, dvakrát kvôli tomu, že obvinenému prišlo nevoľno a žiadal lekárske ošetrenie. Jedno mu poskytli po odvoze do prešovskej nemocnice, druhé dostal od záchranárov, ktorí prišli za ním do súdnej miestnosti. Lekári konštatovali, že je spôsobilý zúčastniť sa na súdnom úkone. Jeden z obhajcov novinárom v prestávke povedal, že jeho klient má vysoký krvný tlak - 170 na 110. Tretia prestávka vznikla potom, keď obvinený a obhajcovia podali sťažnosť pre zaujatosť sudkyne OS. Tá však mohla pokračovať vo výsluchu a jej rozhodnutie má odkladný účinok.
Podľa pôvodného zámeru mal dnešný výsluch trvať od 13. hodiny približne hodinu. Farkaš napokon rozhodnutie svojej kolegyne oznámil médiám presne po piatich hodinách.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 19:45