StoryEditor

Mikolášik: Slovensko by sa malo viac angažovať na Blízkom východe

10.02.2008, 09:55
Autor:
SITASITA
Slovenská diplomacia by sa mala podľa europoslanca Miroslava Mikolášika (KDH) viac angažovať v mierovom procese na Blízkom východe.

"Slovenská diplomacia by mala byť aktívnejšia. Zatiaľ neprejavuje dostatočnú aktivitu," uviedol dnes pre agentúru SITA Mikolášik po tom, čo v rámci delegácie Európskeho parlamentu navštívil krajiny Blízkeho východu. Europoslanci boli na Blízkom východe monitorovať vývoj mierového procesu. Vypočuli si názory na možnú mierovú dohodu všetkých strán sporu. Mikolášik upozornil, že známkou vyspelosti štátu je zapájanie sa do mierového procesu. "Tým sa krajina stáva aj rešpektovanou na medzinárodnej scéne," dodal.

Mikolášik tiež zdôraznil, že medzinárodné spoločenstvo nemá viac ako tri roky času, kým sa Iránu podarí vyrobiť jadrovú zbraň. Izraelskí predstavitelia europoslancov informovali, že ich krajina nebude čakať, kým sa to Iránu podarí a prijme potrebné opatrenia. "Európska únia vrátane Slovenska by mala vyvíjať na Irán ekonomické sankcie, ktoré by vytvorili tlak nespokojnosti na predstaviteľov Iránu od občanov tejto krajiny," myslí si Mikolášik.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
07. máj 2024 18:25