StoryEditor

Tenis-US Open: Kim Clijstersová po absencii pre zranenie s rekordným šekom

12.09.2005, 14:56
Autor:
TASRTASR

Belgická tenistka Kim Clijstersová minulý rok premaródila s vážnym zranením ľavého zápästia. V tejto sezóne sa však na US Open tešila z prvého triumfu na grandslamových podujatiach a zároveň získala šek s rekordnou sumou v histórii ženského športu.
Po víťazstve nad Mary Pierceovou (6:3, 6:1) vo finále US Open si Belgičanka zaspomínala na posledný rok a búrlivé zmeny, ktoré zažila. Vlani v júni absolvovala operáciu a pred rokom so zápästím v sadre sledovala z hráčskej lóže finálový duel mužskej dvojhry v New Yorku svojho bývalého snúbenca Lleytona Hewitta. "Posilnilo ma všetko, čo sa mi prihodilo," povedala 22-ročná majiteľka šeku na rekordných 2,2 milióna dolárov, ktorý získala za triumf v New Yorku a víťazstvo v americkej hardcourtovej sérii. "Bolo to hrozné obdobie. Utrpela som zranenie, mala som sadru, liečila som sa a znovu som musela cvičiť pohyby prstami."
Clijstersová doviedla do úspešného konca až svoje piate finále na grandslamovom podujatí, no tvrdí, že čakanie stálo za to. "Človek musí byť trpezlivý a nemôže byť na všetko sám. Rodina i priatelia vám musia pomôcť a dotlačiť vás k tomu. Je to tímový úspech," dodala Belgičanka, ktorá nedávno prekvapila vyhlásením, že v roku 2007 chce ukončiť profesionálnu kariéru. "Musím robiť množstvo vecí, aby som bola schopná hrať tenis na takej úrovni, akú som tu predviedla počas dvoch týždňov. Neustále musím cvičiť zápästie a absolvovať masáže."
Belgická tenistka sa v tomto roku prepracovala už na tretiu priečku rebríčka WTA, keď lepšie sú iba Maria Šarapovová a Lindsay Davenportová. "Dokázala som, že na to mám a že patrím medzi elitu," uzavrela víťazka US Open. "Vo februári som zažila comeback v Antverpách. Pred US Open som triumfovala na šiestich turnajoch vrátane Indian Wells a Miami. Je až neuveriteľné, čo som tento rok dokázala. Všetko je to len o tvrdej práci, ktorá sa však vyplatila," dodala Kim Clijstersová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 17:00