StoryEditor

Rusky aj vo finále proti Taliansku bez Šarapovovej

04.09.2007, 16:05
Autor:
SITASITA

Ruské tenistky sa v blížiacom finále Pohára federácie reprezentačných družstiev žien predstavia bez Marie Šarapovovej. V nominácii kapitána Šamila Tarpiščeva na moskovský duel proti Taliansku (15. - 16. septembra v Malej športovej aréne Lužniki na tvrdom povrch RuKortHard pod strechou, kapacita 6500 divákov) totiž druhá hráčka aktuálneho svetového rebríčka WTA nefiguruje. Šarapovová tento rok už dvakrát odriekla účasť pre zdravotné problémy a kapitán "zbornej" sa vyjadril, že nehodlá príliš korigovať zostavu, ktorá sa postarala o prienik do rozhodujúceho súboja s trofej obhajujúcou "squadrou": "Cítim, žeby nebolo správne tento raz Mariu pozvať."
Do nominácie sa však napokon zmestila štvorka renkingu Svetlana Kuznecovová, hoci v júlovom semifinále v Stowe vo Vermonte (Rusko zdolalo USA 3:2) takisto chýbala pre problémy s ramenom. Trojicu z Top 10 rebríčka dvojhry dotvárajú Anna Čakvetadzeová (6.) a Naďa Petrovová (8.) a domáce kvarteto kompletizuje Jelena Vesninová (56.). Talianska nominácia zatiaľ nie je známa, termín uzávierky je v stredu.
Rusky, ktoré triumfovali v Pohári federácie v rokoch 2004 a 2005, vedú nad Taliankami v bilancii duelov 3:0. Prvé dve víťazstvá sa zrodili ešte v ére bývalého Sovietskeho zväzu, zatiaľ posledné v apríli 2005 v Brindisi (4:1) vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny. Na antukovom dvorci vonku vtedy v družstve hostiek úradovali Dinara Safinová, Jelena Dementievová, Jelena Bovinová a Vera Duševinová.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. máj 2024 04:57