TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Ďalší prípad kontaminovaných vajec na Slovensku, dostali sa do bratislavských hotelov

17.08.2017, 15:35
Autor:
TASRTASR
Z rakúskej firmy bola do štyroch hotelových zariadení v Bratislave dovezená vaječná zmes pôvodom z Nemecka.

Prostredníctvom systému rýchleho varovania dostal v stredu (16.8.) Národný kontaktný bod na Štátnej veterinárnej a potravinovej správe (ŠVPS) SR informácie o tom, že z rakúskej firmy bola do štyroch hotelových zariadení v Bratislave dovezená pasterizovaná vaječná zmes pôvodom z Nemecka. Informovala o tom ŠVPS SR na webovej stránke.

"Analýzy tohto výrobku vykonávali v Rakúsku. Nameraná hodnota bola 0,026 mg/kg fipronilu. Minimálny reziduálny limit je stanovený na 0,005 mg/kg. Dodávky sa uskutočňovali priebežne od 25. júla 2017 do 11. augusta 2017. Spolu bolo dovezených 675 balení. Obsah jedného balenia je 1000 gramov," spresnila veterinárna správa s tým, že informácia bola ihneď odovzdaná kompetentnému orgánu pre kontrolu reštauračných zariadení, a to Úradu verejného zdravotníctva SR.

Michal Feik z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR informoval, že o náleze holandských vajec v produktoch používaných v hoteloch sa dnes o 16.00 hod. v priestoroch Agrokomplexu, národné výstavisko, štátny podnik, v tlačovom stredisku, na Výstavnej ulici 4 v Nitre uskutoční mimoriadna tlačová konferencia šéfky MPRV SR Gabriely Matečnej a ústredného riaditeľa ŠVPS SR Jozefa Bíreša.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 10:42