StoryEditor

Milan Urbáni: O peniazoch som nehovoril

22.01.2007, 23:00

Prečo vás napadlo odškodniť lyžiarske strediská?
- Prestaňte tomu hovoriť odškodňovanie. Počasie bolo zlé pre všetkých, ktorí podnikajú v cestovnom ruchu. Vychádzal som zo štatistík, že lyžiarske strediská nejdú ani na 50 percent. Chcel som, aby sa zástupcovia vlády začali s predstaviteľmi stredísk rozprávať, či bude potrebná nejaká pomoc, a ako do toho vstúpi štát, ak to bude potrebné. Nie, že sa im budú vyplácať peniaze a to už zajtra.
Nemali ste konkrétnu predstavu, akou formou lyžiarskym strediskám pomôcť?
- Nie. Chcel som len upozorniť, aby sa začalo s týmito organizáciami hovoriť. Pretože, keď ide o stovky podnikateľov a tisícky zamestnancov, vláda musí túto situáciu evidovať. Chcel som, aby sa príslušný minister informoval o situácii, aby sme vedeli týmto ľuďom eventuálne pomôcť a aby sa vláda zaoberala týmto dôležitým rezortom.
Na pomoc strediskám by bola potrebná legislatívna úprava. Ako to chcete realizovať?
- Nikto nehovoril, že im chceme dať peniaze, ja som hovoril o pomoci. Je tisíc možných spôsobov ako pomôcť podnikateľom na Slovensku. Možno lyžiarske strediská pomoc ani nebudú potrebovať, možno napadne sneh a bude všetko v poriadku. Mne išlo o to, aby vláda bola s nimi v kontakte, a aby ministerstvo hospodárstva situáciu monitorovalo. A až keď bude potrebné, potom do toho vstúpia. Nie, že teraz oni dajú faktúru na sto miliónov. To nie je odškodnenie za BMG Invest.
Prečo ste na problém lyžiarskych stredísk upozornili práve vy a nie váš stranícky kolega Viliam Veteška, ktorý mal doteraz v HZDS na starosti práve agendu cestovného ruchu?
- Lebo pán Veteška je teraz chorý.
Viete, že pán Veteška má vlastné záujmy v lyžiarskych centrách?
- Ja neviem, ja som s ním o tom nehovoril. To je moja aktivita, Milana Urbániho, ktorý po preštudovaní situácie chcel upozorniť, aby sa tým začala vláda zaoberať. Nie, aby nejakí politici teraz na tom získavali body.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 09:09