StoryEditor

Hromadné prepúšťania stále hrozia

18.10.2006, 00:00

V najbližších mesiacoch príde o prácu do sto zamestnancov firmy Lovinit v Lovinobani. Koncom septembra už spoločnosť ohlásila hromadné prepúšťanie aj Úradu práce v Lučenci. "Ako dôvod možného prepúšťania je reštrukturalizácia podniku," hovorí Martin Labanc z tlačového odboru Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.
Ďalším hromadným prepúšťaním sa budú zaoberať na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v Prešove. Prešovský distributér farmaceutických výrobkov West export-import company sa chystá zrušiť 106 pozícií v troch prevádzkach. "Z vyše sto zamestnancov, ktorí prídu o prácu, je 78 žien," hovorí Labanc. V oboch firmách by mali prepusteným zamestnancom ponúknuť prácu v iných spoločnostiach.
Len za prvých šesť mesiacov prepúšťalo hromadne až 78 firiem. Najviac ľudí -- 347 -- prišlo pritom o prácu v Samsonite Slovakia v Dunajskej Strede. Ružomberok tiež zažil prepustenie 298 pracovníkov Texicomu a 271 zamestnancov SPP, a. s., HP2 prišlo o prácu v Bratislave. "Najčastejšou príčinou hromadného prepúšťania boli organizačné zmeny vo firmách a rušenie prevádzok," hovorí Labanc.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 10:02