V správnych okuliaroch, ktoré sa hodia k vášmu typu tváre, môžete pôsobiť inteligentnejšie.Flickr
StoryEditor

Najväčšia sieť očných optík na Slovensku mení majiteľa

14.08.2019, 10:15
Autor:
(JP)(JP)
Sieť očnej optiky Fokus má na Slovensku a v Česku spolu 156 prevádzok, v oboch krajinách je tak jednotkou na trhu.

Najväčšiu maloobchodnú sieť očných optík Fokus na Slovensku a v Česku čakajú zmeny. Kúpil ju totiž investičný holding Middle Cap Group, ktorý sa tak stal s počtom viac ako 150 obchodných prevádzok jedným z najväčších hráčov na stredoeurópskom trhu v segmente očných optík.

Jednotka na trhu
MiddleCap sa stal majoritným vlastníkom ako v slovenskej Fokus očnej optike, tak aj v českej Fokus optik. Obe maloobchodné siete dlhodobo pôsobia na trhoch, pričom svoju históriu odvodzujú od základov položených ešte v päťdesiatych rokov minulého storočia.

Fokus očná optika je dlhodobo so 66 prevádzkami jednotkou na slovenskom trhu. Český Fokus optik je zase s počtom 90 predajní jednotnou na tamojšom trhu a trhovou dvojkou pri zohľadnení ročného obratu. Sortiment oboch spoločností tvorí široké a atraktívne portfólio produktov ako sú dioptrické okuliare, slnečné okuliare, okuliarové rámy, kontaktné šošovky a príslušenstvo.


Pridaná hodnota
Na Slovensku je súčasťou viacerých prevádzok aj zrakové centrum, teda spojenie očnej optiky s ambulantným zdravotníckym zariadením pod jednou strechou, ktoré zákazníkovi poskytuje komplexnú starostlivosť o zrak. Na pražských predajných miestach, ktoré v súčasnosti prevádzkuje Fokus optik, sa zase v minulosti prvýkrát na svete aplikovali gélové kontaktné šošovky, ktorých autorom je svetoznámy český vynálezca Otto Wichterle.

„Ide o prvú veľkú akvizíciu do nášho portfólia private equity, ktorá má skutočne medzinárodný rozmer a presah cez trhy v dvoch krajinách. Fokus vnímame ako tradičnú silnú značku, ktorá je známa spoľahlivosťou, kvalitou produktov, ale najmä vysoko kvalifikovaným personálom,“ zaznelo v stanovisku skupiny Middle Cap Group.

MiddleCap Group je etablovaná investičná a poradenská spoločnosť so sídlom v Luxemburgu a pobočkami v Londýne, Bratislave, Prahe, Dubaji a v Monaku.

Vznikla v roku 2018 fúziou spoločnosti MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets. Počas posledných troch rokov spoločnosť poskytla transakčné poradenstvo v objeme, ktorý presahuje viac ako 800 miliónov eur. Celkový objem doposiaľ realizovaných real estate projektov presiahol objem 110 miliónov eur.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 03:58