StoryEditor

GR-ČSOB

23.01.2008, 23:00

Daniel Kollár
predseda predstavenstva a generálny riaditeľ
Jeho kariéra je spätá predovšetkým s prácou pre túto finančnú skupinu. V roku 1997 zakladal na Slovensku ČSOB Leasing a od roku 2000 ho riadil ako generálny riaditeľ. Na pozíciu vrchného riaditeľa ČSOB banky nastúpil v roku 2004 a od roku 2007 riadi celú ČSOB Finančnú skupinu.
Podľa jeho slov je táto pozícia neuveriteľne pestrá, atraktívna, plná výziev -- a to hlavne preto, že slovenský finančný trh je ešte len vo vývoji. Keďže ČSOB Finančnú skupinu tvorí šesť firiem, jeho pozícia je veľmi komplexná. "Som na ľudí orientovaný manažér s obchodným a marketingovým zameraním. Je zaujímavé, a niekedy veľmi zábavné skĺbiť to všetko dohromady," hovorí. Pri riadení uprednostňuje neformálne vzťahy. "Celý môj štýl práce s ľuďmi je založený na diskusii. Len v krízových situáciách volím direktívne riadenie." Podľa jeho názoru je pre človeka v jeho pozícii najdôležitejšia dôslednosť, napĺňanie spoločnosti ľuďmi plnými entuziazmu a ich motivácia správnym smerom -- angažovaním do dlhodobej vízie a prenášaním plnej zodpovednosti.
Od nového roka mu robí radosť osamostatnenie ČSOB na Slovensku, no dôležitá je pre neho i rodina, ktorej venuje maximum svojho voľného času. Zimné víkendy trávia 300 km za hranicami Slovenska na lyžiach. Počas leta si rád zahrá golf alebo oddychuje pri úprave záhrady. "Najviac ma potešilo, keď som videl moje deti, ako s nadšením rozbaľovali darčeky pod vianočným stromčekom."

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 15:45