StoryEditor

J&T rokuje o vstupe do Panta Rhei

10.08.2012, 00:00

Najväčšia sieť kníhkupectiev na Slovensku Panta Rhei sa s najväčšou pravdepodobnosťou uchráni pred vyhlásením konkurzu. Podľa informácií Hospodárskych novín spoločnosti čeliacej konkurzu pomôže finančná skupina J&T.

Finančná pomoc
"Záleží nám na tom, aby na Slovensku fungovala takáto sieť kníhkupectiev," povedal HN zdroj z J&T. Najväčší záujem o to, aby sa Panta Rhei vyhla konkurzu, má podľa našich informácií podpredseda Predstavenstva J&T Patrik Tkáč, ktorý zároveň o vstupe do Panta Rhei rokuje s majiteľmi firmy. Finančná skupina má Panta Rhei pomôcť peniazmi, ktoré sieť kníhkupectiev potrebuje na vyplatenie nesplatených faktúr vydavateľom. "Z našej strany vám to ešte nemôžem potvrdiť," reagovala na naše otázky včera večer Eva Rezníková zo spoločnosti Panta Rhei. Spojenie s Panta Rhei má J&T využiť aj pri možných synergiách s televíziou TV JOJ. Včera večer v čase uzávierky tohto vydania novín medzi oboma stranami ešte prebiehali rokovania.

Zadlžená sieť
Do problémov sa Panta Rhei dostala po tom, čo bol na spoločnosť prevádzkujúcu sieť kníhkupectiev podaný na konci júla tohto roka návrh na konkurz na Okresný súd v Trnave. Ten podali nemenované slovenské vydavateľstvá, ktorým Panta Rhei dlhuje peniaze za knihy. Veľké množstvo nezaplatených faktúr po splatnosti je problémom slovenského knižného trhu už takmer dva roky. Objem načas nezaplatených faktúr sa pritom stále zvyšuje.
Vladislav Doktor

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 12:22