StoryEditor

Silnejšia konkurencia priniesla aj nekonečné hovory

13.08.2012, 00:00

 Ostrejšia konkurencia medzi mobilnými operátormi na trhu priniesla v tomto roku do ich ponúk aj nekonečné volania do všetkých sietí.


Skutočný „flat“
Výhodnejšie ceny volaní bez limitov operátori priniesli nepochybne aj vďaka zníženiu cien prepojovacích poplatkov za ukončenie volania v cudzej sieti. Inými slovami povedané, operátori si menej budú platiť navzájom za to, ak zákazník ktoréhokoľvek z operátorov ukončí svoj hovor telefonovaním na číslo svojho konkurenta.

Zatiaľ čo pred pár rokmi boli neobmedzené volania do všetkých sietí, tzv. flat paušál len prianím zákazníkov, ktorí mesačne dokázali pretelefonovať stovky eur, dnes sú skutočnosťou.

Volania alebo aj internet?
Pri vzájomnom porovnaní ponuky nekonečných hovorov do všetkých sietí sú výsledky mobilných operátorov nasledujúce. Ak chcete primárne využívať nekonečné volania, najlacnejšie ich má v ponuke Wow mobilný operátor Orange za 34,99 eura mesačne. Neobmedzený objem volaní však platí len pre volania na prvých 250 účastníckych čísiel volaných počas jedného zúčtovacieho obdobia – čiže mesiaca. Volania na ďalšie čísla sa spoplatňujú podľa klesajúcej tarify.

 

Slovak Telekom pri paušáli Happy XL ponúka za 44,99 eura mesačne neobmedzené textové a obrazové správy a 2 000 megabajtov dát internetu v mobile. A Telefónica Slovakia ponúka nekonečné volania pri Platinovom O2 Paušále za 45 eur mesačne, s tým, že zákazník má k dispozícii 1 000 megabajtov dát internetu v mobile a bezplatné textové správy do všetkých sietí.
Vladislav Doktor

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 15:17