StoryEditor

Na 70 percent hrozí veľký vojenský konflikt kvôli Ukrajine, vyhlásil Fico

02.12.2014, 13:05
Autor:
redredSITASITA
Premiér dodal, že má túto informáciu z dobrého nemeckého zdroja, ktorému verí.

Premiér Robert Fico prišiel pred podnikateľov na HNClube a s vážnym tíonom v hlase povedal: "Na 70 percent hrozí vojenský konflikt na Ukrajine a nielen tam. Táto infomácia  je vážna a mám ju z nemeckých zdrojov." Takto začal premiér diskusiu na HNClube, ktorú organizujú Hospodárske noviny.

Fico sa konfliktu na Ukrajine venoval pol hodinu. "Mám takúto informáciu a ja ju považujem za relevantnú, že ak nezačneme hovoriť o mierových plánoch, tak možno tá miera pravdepodobnosti je ešte vyššia ako 70 percent. Ja tomuto zdroju verím. Hovorím o priamom vojenskom konflikte. Nehovorím o konflikte Rusko – Ukrajina, ale o veľkom konflikte," uviedol predseda vlády.


Celá diskusia z HNClubu: Fico: Ak by som podal demisiu, vznikol by tu chaos


Fotogaléria z HNClubu s premiérom Robertom Ficom:

Európska únia je podľa premiéra treťotriedny hráč, ktorý situáciu nezvláda. Fica prekvapil aj fakt, že nemecká kancelárka Angela Merkelová záhadne zmenila postoje k Rusku a zrazu už nie je mediátor. „Prekvapil ma zvrat Angely Merkelovej. Vždy hľadala riešenie, no teraz je kategoricky postavená proti Rusku," tvrdí Fico.

Myslí si, že Merkelová sa potrebovala definitívne vyjadriť. "V Nemecku môže dôjsť k názorovému rozporu aj vo vláde. Je veľká časť nemeckej spoločnosti, ktorá tvrdí, že sankcie nič nevyriešili."


Premiér Robert Fico na HNClube. Snímka: HN/Pavol Funtál

Fico hovoril aj o vzťahu k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. „Pokiaľ ide o Rusko, nie je žiadne tajomstvo, že som niekoľkokrát túto krajinu navštívil, že pripravujeme cestu do Ruska na úrovni predsedov vlády," skonštatoval premiér.

"Sú významné hospodárske projekty, ktoré nemôžeme opomenúť," doplnil. Fico vyhlásil, že vzťahy s Vladimirom Putinom sú štandardné. Priznal však, že v súčasnom napätom období nie je na takej úrovni, ako to bolo v minulosti.

Ďalej dodal, že sankcie nič nezmenili na správaní sa ruského prezidenta Vladimíra Putina. Skôr naopak. "Zdá sa, že sankcie najviac poškodili Európu," povedal Fico. Ten vysvetlil, že konflikt na Ukrajine sa týka aj Slovenska a preto mu tento problém nie je ľahostajný a chce ho riešiť aj naďalej.

01 - Modified: 2007-01-12 15:29:42 - Feat.: 0 - Title: Hokejisti Žiliny prekvapujúco zdolali Spartu Praha
01 - Modified: 2024-04-23 17:36:05 - Feat.: - Title: Mnohé krajiny Európskej únie sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu. Zbrane si chcú nechať 02 - Modified: 2024-04-23 15:16:10 - Feat.: - Title: Slovenskí europoslanci chcú rovnováhu pri obchode s agrokomoditami z Ukrajiny. Majú platiť prísne pravidlá 03 - Modified: 2024-04-23 16:48:10 - Feat.: - Title: Slovákom nie je osud Ukrajiny ľahostajný. Na muníciu vyzbierali 3,5 milióna eur, suma stále rastie 04 - Modified: 2024-04-23 11:33:18 - Feat.: - Title: Európsky parlament schválil predĺženie voľného obchodu s Ukrajinou. Budú však platiť isté obmedzenia 05 - Modified: 2024-04-23 11:15:40 - Feat.: - Title: Ukrajinský minister pôdohospodárstva je podozrivý z machinácií so štátnymi pozemkami
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 19:51