StoryEditor

Populistické orgie a propaganda. Pozrite sa, čo hovorí na Ficov balíček opozícia

05.12.2015, 18:00
Premiér Robert Fico oznámil, že plánuje tretí sociálny balíček v hodnote jednej miliardy eur. Jeho krok zhodnotili opoziční politici.

Ivan Mikloš, poslanec NR SR (nezaradený)

„Neviem do akej miery myslí Smer tie opatrenia vážne, ale keďže prvý a druhý vládny balíček naplnil, tak hrozí, že ak vyhrá voľby, zrealizuje aj ten tretí. Sú to orgie populizmu a populizmus bol vždy v rozpore so zdravou ekonomikou. Dôsledkom takýchto balíčkov budeme čím ďalej viac zaostávať a vyberieme sa gréckou cestou,“ povedal bývalý minister financií Ivan Mikloš. Podľa neho ak vyhrá voľby strana s týmto programom, nedodrží plánovaný cieľ vyrovnaného rozpočtu v roku 2018. „Je to absolútne nereálne. Vláda Smeru ani nesplnila tie záväzky, ktoré si na začiatku dala. Ohlasuje, že bude konsolidovať a pritom chce rozdať ďalšie balíčky,“ dodal Mikloš.

Premiér predstavil tretí sociálny balíček za miliardu eur. Pozrite si ho TU

Miroslav Beblavý (podpredseda Siete)

"Vďaka volebnému balíčku SMERU môžeme porovnať finančné priority dvoch najväčších strán. Na rozdiel od #SIETe SMER neponúka nič zásadnejšie pre strednú vrstvu - ani lepšie zdravotníctvo, ani nižšie dane a odvody pre všetkých pracujúcich, živnostníkov a zamestnávateľov, ani zásadnú investíciu do školstva. To všetko ponúka práve #SIEŤ ako alternatívu pre všetkých ľudí, ktorí sa živia svojou prácou a ktorí od štátu chcú najmä to, aby fungoval tam, kde ho potrebujú."

Ján Figeľ (predseda KDH)

"Volebný balíček Smeru je kombináciou čiastkových sociálnych opatrení a propagandistických, marketingových a nesystémových socialistických sľubov. Premiér Fico sa po minulé roky venoval predovšetkým záujmom mecenášov, finančných skupín a schránkových firiem. To, čo nerobil celé obdobie, teraz ponúka ako sľuby do budúcnosti. Za štyri roky Smer živil rozsiahlu korupciu a zadlžovanie národa, nedokázal úspešne riešiť vysokú nezamestnanosť a nízku vymožiteľnosť práva. Aj preto Slovensko potrebuje ukončiť obdobie vládnutia jednej strany bez reálnej kontroly moci a prijať potrebné ozdravné opatrenia v školstve, zdravotníctve, podpore podnikania a zaostávajúcich regiónov."

Igor Matovič (predseda OĽaNO-NOVA) 

"Robert Fico posvätil volebnú korupciu na štandard slovenskej politiky. Sľubovať z cudzej kasy miliardu eur na to, aby ho ľudia volili, to tu ešte nebolo. Mal by si pozrieť trestný zákonník, lebo toto spĺňa parametre predvolebnej korupcie. A čo sa týka autobusov zadarmo po najbližšiu vlakovú stanicu, my sme predkladali podobný zákon do parlamentu dvakrát a všetci poslanci Smeru nám ho zablokovali. Viete, skutky sú dôležitejšie ako slová."

Zisťujeme aj reakcie ďalších opozičných lídrov. Článok budeme priebežne aktualizovať.


 

01 - Modified: 2007-11-28 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Safin si nezahrá finále Davis Cupu
01 - Modified: 2024-02-21 14:23:37 - Feat.: - Title: Zlo treba včas odhaliť a zastaviť. Politici si pripomínajú šieste výročie vraždy Kuciaka a jeho snúbenice 02 - Modified: 2024-02-14 09:45:46 - Feat.: - Title: Hanba ako delo. Šimkovičovej angličtine v Abú Zabí rozumel málokto. Pridala sa k dlhému zástupu našich „anglicky“ hovoriacich politikov 03 - Modified: 2024-01-02 14:33:30 - Feat.: - Title: Čaputová, Fico a Pellegrini. Odhaľujeme, kto mal spomedzi politikov najviac komentárov a kto bol najaktívnejší 04 - Modified: 2024-01-02 12:13:05 - Feat.: - Title: Sociálne siete 2023: Líder Čaputová, najaktívnejšieho Pellegriniho dobieha Šimečka a Fico vedie v interakciách na svoje príspevky 05 - Modified: 2024-01-02 09:51:47 - Feat.: - Title: Najviac fanúšikov má prezidentka, no sociálnym sieťam kraľuje Fico. Republika predbehla lídrov opozície
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 20:45