StoryEditor

J&T aj firma Penty. Štát ukázal, kto chce postaviť novú nemocnicu v Bratislave

01.10.2014, 11:03
O spoluprácu so štátom sa zaujíma J&T Real Estate, ale aj Svet zdravia z portfólia Penty.

Ministerstvo zdravotníctva má za sebou prvé nezáväzné rokovania s potencionálnymi partnermi výstavby novej Univerzitnej nemocnice v Bratislave. Ako informoval rezort Zuzany Zvolenskej, vážny záujem podieľať sa na novom zdravotníckom megaprojekte má 19 spoločností. Ide o 7 prevádzkovateľov medicínskych služieb, 6 developerov a 6 finančných inštitúcií z 10-tich krajín svet. Medzi nimi je napríklad J&T Real Estate, či Svet zdravia z portfólia Penty.

Podľa rezortu Zuzany Zvolenskej predkvalifikačné diskusie s firmami prekonali ich očakávania. Cieľom stretnutí bolo zistiť reakcie potenciálnych partnerov na nastavenie rysov nemocnice, ale aj overiť si, či bude o projekt vôbec dostatočný záujem a či je v súčasnom nastavení financovateľný a realizovateľný. „O projekt je veľký záujem a na základe spätnej väzby môžeme s istotou povedať, že projekt výstavby novej nemocnice v Bratislave má všetky potrebné parametre, aby sa úspešne zrealizoval,“ povedal riaditeľ Inštitútu zdravotnej politiky ministerstva zdravotníctva Ivan Poprocký.

Vzhľadom na to, že o projekt bol mimoriadny záujem, proces diskusií so záujemcami sa musel predĺžiť o dva týždne. Názory, pripomienky a komentáre partnerov sa líšili aj podľa toho, z ktorej krajiny spoločnosť pochádza, aké skúsenosti má s PPP projektmi a aké má informácie o slovenskom zdravotníctve. Všetky zásadné podnety aj otázky, ktoré rezonovali v diskusiách, boli podľa ministerstva analyzované a následne zapracované do nastavených kritérií projektu. „Je to ďalší krok ku kvalitnému vstupu  do oficiálnej fázy verejného obstarávania, ktorá sa začína už tento mesiac,“ dodáva rezort Zuzany Zvolenskej.

Kto má záujem o stavbu nemocnice

Developer/nemedicínsky operátor  
Dalkia, a.s. Slovensko
J&T Real Estate, a.s. Slovensko
OHL ŽS, a.s. Slovensko - Španielsko
PORR AG (Strauss; Projektenwicklungsges) Rakúsko
Bouyages - VCES, a.s. Francúzsko
Vinci - Prumstav, a.s. Franúzsko
Finančná inštitúcia  
DIF Holandsko
Erste Group AG Rakúsko - Slovensko
John Laing Plc Veľká Británia
ČSOB, a.s. Slovensko
Council of Europe development bank Európska únia
ING Bank N.V. Slovensko
Operátor  
Agel, a.s. Česká republika
Assuta Medical Centers Izrael
Ribera Salud Grupo Španielsko
Svet zdravia, a.s. Slovensko
VAMED AG Rakúsko
Synlab Czech/Slovakia s.r.o. Slovensko - Česká republika
Intergealth Canada Kanada

 

01 - Modified: 2006-11-02 13:08:00 - Feat.: 0 - Title: Odstúpením Záhumenskému konflikt záujmov nepominul, tvrdí Simon
01 - Modified: 2024-04-04 11:27:27 - Feat.: - Title: Pri zámene pacientiek pochybil zdravotník, tvrdí pražská nemocnica. Lekári spôsobili potrat 02 - Modified: 2024-03-28 13:33:11 - Feat.: - Title: Fatálna zámena pacientiek: V Prahe spravili tehotnej žene zákrok, kvôli ktorému potratila. Stalo sa to pri bežnej kontrole 03 - Modified: 2024-03-28 13:34:48 - Feat.: - Title: Potrat namiesto bežnej kontroly. V Česku nastala fatálna zámena 04 - Modified: 2024-03-20 12:14:35 - Feat.: - Title: Lekári prehovorili o veľkom požiari v košickej nemocnici: Boja sa chodiť do práce, mohli zhorieť novorodenci 05 - Modified: 2024-03-19 11:34:09 - Feat.: - Title: V Prešove by mohla vzniknúť nová nemocnica. V súčasnosti sa preverujú možnosti
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 14:13