StoryEditor

Višňovský a Krošlák sa spájajú. Ako developeri

06.05.2014, 00:00
Investície. Známy hokejista sa v plánoch spojil aj s bývalým tenistom Jánom Krošlákom.

Po prvom nevydarenom pokuse prichádza druhý. Známy slovenský obranca Ľubomír Višňovský sa nevzdáva svojich plánov vybudovať športový areál. Najnovšie sa spojil aj s bývalým tenistom Jánom Krošlákom. Spolu sa uchádzajú o miesto investora v bratislavskej mestskej časti Rača. Tá totiž zháňa niekoho, kto jej vybuduje nové športové stánky. „Žiadni podnikatelia, ale my, športovci, vieme, ako by sa to malo robiť,“ vysvetľuje pre HN Ján Krošlák.

Návratnosť vysoká

Športové duo je jedným z troch investorov, ktorí už v stredu predstavia svoje plány širokej verejnosti. Zimný štadión, bazénový komplex, tenisové kurty, skatepark, ale aj hotel. Také sú plány športovcov, ktorí by chceli preinvestovať minimálne päť miliónov eur, pokojne sa však môže stať, že konečná suma bude vyššia. „Najväčšie finančné zaťaženie bude znášať Ľubo (Višňovský, pozn. red.), ja budem mať na starosti tenisovú časť,“ spresňuje Ján Krošlák. Ako pokračuje, o vybudovanie kurtov v Rači sa zaujímal už dávno. Keď sa však dozvedel o plánoch „Višňu“, zavolal mu a dohodli sa na spolupráci. Športovci deklarujú, že sa nehodlajú na investícii obohacovať, keďže jej návratnosť je počítaná na približne 50 rokov. „Nebudem sa k tomu vyjadrovať, pokiaľ nebude nič schválené,“ uvádza pre HN Ľubomír Višňovský. HokejistaNewYorku Islanders však v rozhovore pre račianske noviny prezradil, že športový komplex by rád riadil a hľadal nové talenty.

Druhá šanca

Známy obranca totiž už raz svoj zámer postaviť v bratislavskej Petržalke štadión prezentoval. „Kompetentní mi s tým nechceli pomôcť. Popravde sa dá povedať, že chceli na to len moje peniaze. Takže som radšej od týchto plánov upustil, keďže som videl, že postaviť v hlavnom meste štadión pre mňa nemalo význam,“ komentoval v roku 2008 v rozhovore pre HN Višňovský. Dnes sa mu však príležitosť naskytla práve v Rači. Tá má v správe od mesta Bratislava pozemky, ktoré chce využiť iba na športové účely. Investorovi chce poskytnúť pozemky za zvýhodnený nájom, na druhej strane by sa však chcela dohodnúť na výhodách, ktoré by mohli obyvatelia Rače zo športového komplexu čerpať. „Projekty nám predložili ešte dvaja investori, ktorí predstavili vybudovanie tenisových kurtov, respektíve multifunkčnej haly,“ vysvetľuje hovorkyňa Rače Eva Miklánková s tým, že práve projekt známych športovcov je najbohatší a najkomplexnejší. „Poslanci prijali tento projekt pozitívne,“ hovorí Eva Miklánková. Po stredajšom verejnom predstavení projektov príde na rad hlasovanie zastupiteľstva, ktoré rozhodne o konečnom projekte. Mestská časť by pritom chcela mať projekt papierovo vybavený už do konca tohto roka. Novou investíciou v Rači vznikne zaujímavý športový komplex, pretože už dnes stoja v areáli futbalový štadión i stolnotenisová hala.

01 - Modified: 2006-05-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mzdy na Slovensku desatinou dánskych
01 - Modified: 2024-02-26 13:35:40 - Feat.: - Title: Stavba Stockerky, plány v Slovenke 02 - Modified: 2024-01-10 17:14:35 - Feat.: - Title: Nekonečný príbeh pokračuje: developeri sa tešili na zmenu, vláda odložila kľúčový zákon o ďalší rok 03 - Modified: 2023-11-04 22:22:02 - Feat.: - Title: Výstavba mrakodrapu sa v polovici náhle zastavila. Nad stavebným sektorom v Európe sa sťahujú mraky 04 - Modified: 2023-10-21 11:34:57 - Feat.: - Title: Negatívne vyhliadky v čínskom realitnom sektore rastú, čakajú ho zrejme ďalšie krachy developerov 05 - Modified: 2023-10-06 14:14:20 - Feat.: - Title: Namiesto kúpy prenájom. Developeri začínajú riešiť projekty, kde nepredajú ani jeden byt
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 02:41