StoryEditor

Aj banky musia z niečoho žiť. Toto hovoria o peniazoch milionári (anketa)

18.03.2015, 18:21
Milionári po celom svete nemajú problém používať peniaze z banky. Ako sú na tom vplyvní ľudia na Slovensku?

Milionári a kreditné karty. Kým v Amerike ich naplno využívajú, slovenskí topmanažéri a podnikatelia z nich majú skoro až „fóbiu“. Tvrdí to Ivan Kubaš, predseda Združenia pre bankové karty. „Je to ešte stále akýsi prežitok. Vnímajú to tak, že peniaze si požičiavajú kvôli biznisu, súkromne to robiť nechcú,“ vysvetľuje Kubaš.

Faktom je, že tých najbohatších klientov si banky rozmaznávajú rôznymi spôsobmi. S ich kreditkou veľkopodnikatelia získajú poistenia najrôznejšieho typu, rôzne zľavy v prestížnych obchodoch, problémom dokonca nie je ani vrátenie jedného či dvoch percent zo zrealizovanej platby.

Aj preto milionári, predovšetkým tí zahraniční, nemajú problém používať peniaze z banky. Ako sú na tom vplyvní ľudia na Slovensku?

Pozrite si s HN, či podľahli kreditkám a prečo.

Radovan Vítek, český veľkopodnikateľ, ktorý sa nachádza aj v najnovšom svetovom rebríčku miliardárov magazínu Forbes na 1 210. mieste s majetkom 1,4 miliardy eur.
Samozrejme, kreditnú kartu mám a používam ju. A prečo? Lebo je to pohodlné.

Daniela Danihel Rážová, riaditeľka Bond Reality a prezidentka Asociácie realitných maklérov.
Používam ju výlučne na zabookovanie prenájmu áut v zahraničí, rezervácie hotelov a podobne a vždy ju v danom mesiaci aj 100 % vyplatím. Nezvyknem míňať viac, ako si môžem dovoliť, čiže aj kreditku používam len vtedy, keď sa inou formou hradiť nedá.

Michal Ľach, bývalý generálny riaditeľ a stále akcionár spoločnosti Chemosvit Poprad
Využívam. Veď aj banky musia z niečo žiť.

Igor Rattaj, finančník, partner J&T Private Equity a významný spolumajiteľ Tatry mountain resorts
Používam aj kreditku, lebo mám legálny príjem. Dnes hotovosťou platia predovšetkým tí, ktorí za sebou nechcú nechať stopu, že míňali peniaze.

Ľudovít Černák mladší, predseda Predstavenstva Sitno Holding Real Estate
Áno, používam. Nikdy som sa nezamýšľal nad tým, že prečo, a ani teraz mi nič nenapadá.

Alojz Ryšavý, generálny riaditeľ a majiteľ ALO diamonds
Veľa a často cestujem, keďže moja spoločnosť ALO diamonds má už svoje zastúpenie v Hongkongu a aj USA, o cestách spojených s nákupom diamantov ani nehovoriac. Počas týchto ciest mi kreditná karta zabezpečuje komfort, obzvlášť v USA, kde je jej používanie už akousi nevyhnutnosťou.

Peter Gabalec, finančník, spolumajiteľ Slavia Capital
Kreditnú kartu používam nielen v pracovnom styku, ale aj súkromne. Je to často flexibilnejší, bezpečnejší a rýchlejší spôsob platby.

Peter Krištofovič, majiteľ Salve Finance
Nákupy platím platobnou kartou, používam len svoje peniaze.

Pavol Krúpa, majiteľ skupiny Arca Capital
Držím sa hesla amerického investora Warrena Buffetta: kupuj len to, na čo máš. Aj preto peniaze banky a kreditky nevyužívam. Mám len jednu platobnú kartu. A preto jednu, že keby som mal ich viac, všetky postrácam.

01 - Modified: 2007-04-17 13:27:00 - Feat.: 0 - Title: SMK považuje kroky Valentoviča za nepremyslené
01 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 02 - Modified: 2024-04-14 20:37:28 - Feat.: - Title: Slováci sa pustili do investícií smelšie. V tomto držíme peniaze 03 - Modified: 2024-04-08 07:47:30 - Feat.: - Title: Žena vyhrala v lotérii 1,3 milióna, okamžite sa rozviedla s manželom. Ten to zistil a daj ju na súd, pripravil ju o celú sumu 04 - Modified: 2024-04-05 08:00:00 - Feat.: - Title: Tento štát zistil, že má na účte 1,8 miliardy navyše. Nikto nevie, odkiaľ sa vzali ani čo s nimi robiť 05 - Modified: 2024-04-05 07:00:00 - Feat.: - Title: Prečo sme schopní stráviť nekonečné hodiny v obchodných centrách? Môže za to nenápadný trik, ktorý si si určite nevšimol
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 09:57