Pavel Dvořáček, generálny riaditeľ a majoritný vlastník firmy Rudolf Jelínek i celého holdingu.MICHAL ŠULA, MAFRA
StoryEditor

USA je jeden z najdôležitejších trhov

Chceme sa angažovať aj v nemecky hovoriacej krajine, hovorí Pavel Dvořáček, generálny riaditeľ firmy Rudolf Jelínek.

Spoločnosť Rudolf Jelínek je súčasťou skupiny, ktorá je jedným z najväčších výrobcov ovocných destilátov. „Minulý rok sme exportovali do 24 krajín, no ako celá skupina exportujeme do 40 krajín, vyrábame ešte v Bulharsku a v Čile,“ hovorí Pavel Dvořáček, majoritný vlastník firmy i celého holdingu.

Aké značky a produkty všeobecne najviac vyvážate?
Najväčší podiel v exporte majú ovocné destiláty. Predávame samotný destilát vo fľašiach alebo samostatne iným spoločnostiam. Na svetovom trhu je veľa firiem, ktoré majú zaujímavú značku ovocných destilátov, ale chýba im vlastná surovina. Nevyrábajú si svoj destilát, ale fľaškujú ten od nás pod vlastnou značkou. Na také dodávky sme sa tiež zamerali. Odkúpime ovocie, spracujeme ho, vydestilujeme a s touto surovinou obchodujeme.

No predpokladám, že pre takého zákazníka robíte destilát trochu inak ako ten, ktorý používate pre vlastné výrobky.
Bezpochyby.

Takže trebárs menej kvalitne, aby výsledný nápoj nebol lepší ako váš vlastný?
To by som nepovedal. Jednoducho inak. Chuťové preferencie sa totiž v rôznych krajinách veľmi líšia. Napríklad vo Švajčiarsku, kde máme tiež odberateľa, je tradične chuť slivovice vnímaná ako vykôstkované ovocie. Je to o zadaní, o chuti, akú si zákazník objedná...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:32:33 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 03 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej? 04 - Modified: 2024-04-18 14:30:51 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 05 - Modified: 2024-04-16 13:30:00 - Feat.: - Title: Budúcnosťou pre autá môže byť vodík. Na Slovensku má potenciál, tvrdí konateľ Orlenu (rozhovor)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 16:40