HN/ Peter Mayer
StoryEditor

Eset expanduje, na severe Slovenska a v Brne otvorí vývojové centrá

02.02.2017, 09:54
Autor:
ČTKČTK
Antivírusová spoločnosť na Slovensku otvorí tretie pracovisko.

Slovenská antivírusová firma Eset tento rok otvorí nové vývojové centrá v Brne a Žiline. Začiatkom tohto roku spoločnosť otvorila technologické pracovisko v rumunskom meste Jasy a kanadskom Montreale. Eset to dnes oznámil v tlačovej správe.

"Centrum v Brne sme vybrali kvôli geografickej blízkosti k bratislavskej centrále, tamojšiemu zázemiu technologických univerzít a samozrejme aj IT talentom, ktorí sú v tomto regióne k dispozícii," uviedol technologický riaditeľ spoločnosti Juraj Malcho.

Tretia pobočka na Slovensku

V Česku má firma popri obchodnej a distribučnej pobočky v Prahe i pracovisko pre detekciu kybernetických hrozieb. Časť vývoja sa nachádza na pobočke v Jablonci nad Nisou. "Brnenské pracovisko výborne dopĺňa našu prítomnosť na českom trhu, rovnako ako aj naše globálne technologické aktivity," dodal.

V Žiline pôjde o tretie pracovisko spoločnosti na Slovensku. Popri centrále v Bratislave Eset už pred niekoľkými rokmi otvoril vývojové centrum v Košiciach, ktoré sa zameriava predovšetkým na antispamové technológie. Špecialisti z pobočky v Žiline budú spolupracovať na vývoji firemných produktov.

Úspešná firma

V minulom roku ESET expandoval do Veľkej Británie, kde otvoril vlastnú distribučnú pobočku. Nové obchodné zastúpenie pre región Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko sa presunulo z nemeckej Jeny do Mníchova.

Eset s centrálou v Bratislave je jedným z najväčších poskytovateľov bezpečnostných produktov na českom trhu. V globálnom porovnaní ide o jednu z piatich najväčších spoločností pôsobiacich v oblasti IT bezpečnosti. Jej produkty používa viac ako 100 miliónov užívateľov.

01 - Modified: 2024-04-15 12:51:07 - Feat.: - Title: VIDEO Opitý Slovák sa preháňal po Brne na bicykli. Rovnováhu mu pomáhali udržať dva krígle v rukách, s policajtmi žartoval 02 - Modified: 2024-04-01 07:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Tobogán na brnenský spôsob. Hazardér sa spustil kanálom v stoke, mohol sa utopiť aj otráviť, varujú vodárne 03 - Modified: 2024-03-12 15:30:09 - Feat.: - Title: Česko je míľovými krokmi pred nami. Brno má prvú gynekológiu pre transrodové osoby, žiadostí o zmenu pohlavia je čoraz viac 04 - Modified: 2024-02-18 12:47:41 - Feat.: - Title: Primátor Žiliny vyzdvihol prácu dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú v meste 05 - Modified: 2024-02-10 09:34:11 - Feat.: - Title: Žilina vyhlásila mimoriadnu situáciu. Dôvodom je zosuv pôdy v časti Bytčica
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 09:09