Miesto odletu: Bratislava. Hlavné mesto Ukrajiny má oficiálne takmer tri milióny obyvateľov. Leží na rieke Dneper, ktorú v meste pretína viacero mostov. Nachádza sa tu množstvo kostolov, leží tu aj známy Majdan. Milovníkom vojenskej histórie učaruje múzeum druhej svetovej vojny, nachádza sa tu aj múzeum, ktoré pripomína tragédiu z Černobyľu. Jedáci ocenia lacné reštaurácie. Cena ubytovania: 49 eur. Cena jedla v stredne drahej reštaurácii: 17,21 eura. Cena čapovaného piva: 52 centov. Jednosmerný lístok v MHD: 14 centov.flickr.com/ Alexxx Malev
StoryEditor

Najlepšie tipy na predĺžený víkend. Z Bratislavy sa tam dostanete ľahko a ceny sú výrazne nižšie ako u nás

22.03.2017, 23:00
Autor:
rdurdu
Ceny leteniek sa v posledných rokoch značne znížili, ísť na výlet lietadlom je pre Slovákov dostupnejšie.

S príchodom jari a teda teplejších a dlhších dní rastie záujem ľudí o cestovanie. Výnimkou nie sú ani Slováci, ktorí síce najčastejšie dovolenkujú doma, na Slovensku, ale lacnejšia ropa a tvrdá konkurencia medzi aerolinkami výrazne zlacnila aj letenky.

​Bratislavské letisko je najväčší tuzemský letecký prístav a neunikol ani pozornosti nízkonákladoviek. Svoje lety z Bratislavy ponúakjú Ryanair a Wizzair. Pár hodín cesty zo slovenskej metropoly sa nachádza Budapešť, tamojšie letisko Ferihegy patrí k regionálnym lídrom v počte odbavených cestujúcich i počtom destinácii, ktoré ponúka.

​Ceny leteniek sú výrazne nižšie ako pred pár rokmi a lietanie je tak pre Slovákov oveľa dostupnejšie. Ceny akciových spiatočných leteniek neraz stoja pár desiatok eur.

Prinášame Vám tipy na lacné destinácie, do ktorých sa letecky dostanete z Bratislavy a Budapešti. Údaje o vybraných cenách sme čerpali z databázy Numbeo (o tom, ako funguje, sa dozviete tu). Údaje o priemernej cene ubytovania v daných mestách sme čerpali z portálu Airbnb, kde sme zadali, že máme záujem o jednu noc pre dve osoby s tým, že celé miesto chceme mať pre seba.

Pozreli sme sa na ceny trojchodového menu pre dvoch v stredne drahej reštaurácii, piva a jednosmerného lístka na miestnu MHD. 

Pozrite si tipy na výlety do miest dostupných letecky z Bratislavy a Budapešti. 

​Majte však na pamäti, že ide o priemerné ceny, tie sa, prirodzene, menia v závislosti od viacerých faktorov (vyššie ceny v lepších, atraktívnejších lokalitách, či reštauráciách, a pod.)

01 - Modified: 2024-04-19 10:00:01 - Feat.: - Title: Top dovolenka za minimum peňazí? Toto letovisko označujú za európske Maldivy, zatiaľ ho pozná len málo ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 05:32:00 - Feat.: - Title: "Pohni sa, Európa!" Starý kontinent by mal poskytnúť Ukrajine viac pomoci, tvrdí Trump 03 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 04 - Modified: 2024-04-19 07:00:00 - Feat.: - Title: Nechoďte sem, odkazuje turistom talianske mestečko. Bojí sa náporu turistov, môže za to nový seriál od Netflixu 05 - Modified: 2024-04-18 11:01:37 - Feat.: - Title: Myslíte si, že viete o Európe všetko? Tento geografický kvíz vás veľmi rýchlo vyvedie z omylu
menuLevel = 2, menuRoute = style/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 10:57