StoryEditor

Projekt Park City čaká na zjazd pri Triblavine.

31.03.2017, 00:00
Predseda Predstavenstva Starland Holding Ronald Tahotný hovorí pre HN aj o vzťahu k J&T a ministerstvu dopravy.

Naša predstava je, aby Park City slúžilo ako moderné predmestie 21. storočia, tvrdí Tahotný.

Lokalita Triblavina a projekt Park City sa už spomína od roku 2008. Na začiatku tam figurovala ako developer firma Grunt. Stále sa tam na prvý pohľad nič nedeje. Čo sa za tých takmer 10 rokov urobilo?
Spoločnosť Grunt je v tomto projekte naším predchodcom a neskôr aj partnerom. My sme do projektu pôvodne vstúpili ako finančný investor a následne aj ako developer, keďže Grunt z projektu odišiel. Za vyše 10 rokov sme urobili veľa mravčej práce pri sceľovaní pozemkov. Ak chcete robiť pozemkový development kvalitne, tak to na Slovensku naozaj trvá dlho. Pozemky museli prejsť zdĺhavým procesom, ktorý súvisí so zmenou ich funkčného využitia. Teraz už máme pripravenú kostrovú infraštruktúru, obsluhujúcu väčšinu územia, ktorej výstavbu momentálne v zmysle platných povolení realizujeme.

Na slovenské pomery ide o veľké územie. Ako sa vám podarilo získať tieto pozemky?
Ide naozaj o veľký projekt nielen na slovenské, ale aj európske pomery s celkovou výmerou asi 285 hektárov, v rámci ktorého sa nám podarilo pripraviť ucelené a vysporiadané územie. Pozemky sme nadobúdali od fyzických, ako aj právnických osôb. Nič sme nekupovali od štátu, ako to niektorí politici tvrdia.

Prečo vás zaujala práve táto lokalita? Rozhodla blízkosť D1, alebo aj niečo iné?
Mali sme ponuku kupovať aj pozemky v západnej časti Bratislavy, tam kde teraz stojí Bory Mall. Zvažovali sme, ktorý smer na výjazde z Bratislavy je perspektívnejší. Rozhodli sme sa pre severo-východný smer, lebo si myslíme, že D1 je a bude najfrekventovanejší cestný úsek s možnosťou rozvoja pre celé Slovensko, ale aj pre zahraničných investorov. Určite zavážila blízkosť medzinárodného letiska, ako aj plánovaný rozvoj koľajovej dopravy do tejto lokality.

Takže v projekte rátate so zapojením zahraničných investorov?
Pri tejto veľkej rozlohe sú pre nás kľúčovými hráčmi najmä zahraniční investori. Počítame však aj so s...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-25 07:56:22 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: EXIMBANKA SR zvýhodňuje financovanie exportu v náročných časoch 02 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor) 03 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 04 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor) 05 - Modified: 2024-04-23 13:21:11 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Zmluva s Gazpromom je výhodná, ak by nám zastavili plyn, minieme o 140 miliónov eur viac
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 13:36