StoryEditor

Muža násilne vytiahli z lietadla, nebolo preňho miesto. Američania sú zo správania aeroliniek pobúrení

11.04.2017, 14:57
Americké spoločnosti bežne predávajú viac leteniek, než aká je kapacita lietadla.

Cestujúceho, ktorý si za letenku riadne zaplatil, násilím z lietadla vytiahli pracovníci bezpečnostnej služby letiska. Celý incident natočili viacerí z pasažierov letu spoločnosti United z Chicaga do mesta Louisville. Následne sa videá rozšírili po sociálnych sieťach, kde používatelia rozhorčene reagovali na takýto prístup leteckej spoločnosti.

Na videu je vidieť, ako trojica mužov násilne vytiahne cestujúceho ázijského pôvodu zo sedadla a následne ho cez uličku ťahajú smerom k dverám lietadla. Šokujúci a pobúrení spolucestujúci prudko reagujú, v lietadle je krik, jedna žena mužov prosí, aby prestali. Jeden z cestujúcich pracovníkov bezpečnostnej služby ironicky pochváli za dobre vykonanú prácu.

Bežná prax

Ako celá situácia vznikla? Na "vine" je kontroverzný aspekt amerického leteckého cestovania, píše portál Vox.com. Aerolinky bežne predávajú viac leteniek na let, než aká je kapacita lietadla. Robia tak z dôvodu, že do lietadiel často nenastúpi plný počet cestujúcich a spoločnosti sa chcú takto vyhnúť prázdnym sedadlám na svojich letoch. V amerických reáliách ide o bežnú prax.

Povedzme, že lietadlo má kapacitu 300 miest, aerolinka predá 305 leteniek na určitý let, päť ľudí sa nakoniec neukáže a let prebehne bez problémov. Čo však nasleduje, ak prídu všetci pasažieri, ktorí si letenky zakúpili? V tom prípade aerolinky hľadajú dobrovoľníkov, ktorí za odmenu opustia svoje miesta.

Dohodnuté stretnutia

Spoločnosť je povinná dobrovoľníkom zaplatiť dvojnásobnú sumu letenky, najviac však do výšky 675 dolárov v prípade, že ich dopraví na miesto príletu do maximálne dvoch hodín. Ak je meškanie dlhšie, výška kompenzácie môže dosiahnuť maximálne 1 350 dolárov.

To sa udialo v tomto prípade. United hľadali štyroch ľudí, ktorí by sa za 800 dolárov vzdali svojich miest. Spoločnosť potrebovala prepraviť štyroch členov palubného personálu, ktorí mali obslúžiť nasledujúci let. Nikoho ochotného však nenašli, preto náhodne zvolili pasažierov, ktorých z lietadla jednoducho "vyhodia."

Jedným zo zvolených bol muž, ktorý o sebe tvrdil, že musí odletieť, nakoľko má ako doktor svoje povinnosti a nasledujúci deň má dohodnuté stretnutia s pacientmi.

Pobúrené reakcie

Traja ostatní pasažieri vystúpili bez problémov, no posledný sa nechcel svojho miesta vzdať a svoj nesúhlas dával najavo, píše portál Independent.co.uk. Kričal, že sa potrebuje dostať domov.

Privolaných mužov to však nezaujímalo, pasažiera násilím vytiahli. V dobe, keď má v USA prístup k smartfónu a sociálnym sieťam prístup v podstate každý, ide o veľmi neprezieravý krok. United čelí negatívnej publicite, na facebookovej stránke spoločnosti mnoho ľudí tvrdí, že s okamžitou platnosťou ruší zakúpené letenky a nikdy viac služby spoločnosti nevyužije. 

Muža, ktorý cestujúceho ťahá cez uličku, poslali na dovolenku.

Rasisti? 

Tesne pred letnou dovolenkou sezónou a v prostredí silne konkurenčného trhu sa môže spoločnosť dostať do problémov. Viaceré hlasy dokonca spoločnosť obviňujú z rasizmu, podľa mnohých nejde o náhodu, že si letecká spoločnosť zvolila muža ázijského pôvodu. 

Negatívne nálady smerom k spoločnosti sa prejavili aj na trhoch. Akcie spoločnosti klesli o 6,3 percent, uvádza portál Bloomberg.com. Neskôr časť strát zmazali, no akcie stále strácali takmer tri percentá v porovnaní s predošlým dňom.

bloomberg.com

Minulý rok spoločnosť prinútila 3 765 pasažierov opustiť svoje miesta, zatiaľ čo takmer 63-tisíc sa ich vzdalo dobrovoľne, zrejme za letenky a spomínaný príplatok. V porovnaní s americkými konkurentmi sa United k takémuto konaniu uchyľuje menej často ako napríklad American Airlines či Southwest Airlines.

Údaje amerického ministerstva dopravy.

transportation.gov

Ako na celú situáciu zareagovala spoločnosť? Oscar Munoz, šéf United, uviedol, že: ide o znepokojujúcu udalosť pre všetkých nás v United. Ospravedlňujem sa za "presunutie" týchto pasažierov. Náš tím postupuje so zmyslom pre urgenciu a spolupracuje s úradmi, aby sme zistili, čo sa vlastne stalo. Snažíme sa skontaktovať priamo s dotknutým pasažierom a vyriešiť túto situáciu.

Autor najviac "lajkovaného" komentáru uvádza, že zrušil šesť leteniek. "Aspoň nevznikne podobný problém," ironicky dodáva.

01 - Modified: 2024-04-15 11:35:32 - Feat.: - Title: Taliansky protimonopolný úrad vyšetruje Ryanair, ten podozrenia odmieta 02 - Modified: 2024-04-10 10:28:28 - Feat.: - Title: USA preverujú tvrdenia o chybách na boeingoch, Senát naplánoval vypočúvanie 03 - Modified: 2024-04-09 18:11:14 - Feat.: - Title: Boeing v prvom štvrťroku výrazne obmedzil produkciu. Dodal len 66 strojov 04 - Modified: 2024-04-08 08:16:21 - Feat.: - Title: Koniec štrajkov na nemeckých letiskách. Pracovníci dostanú vyššie mzdy 05 - Modified: 2024-04-04 11:31:31 - Feat.: - Title: Letisko Košice spustilo letný letový poriadok
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 11:49