StoryEditor

Štát čoraz viac zaťažuje náš segment

19.04.2017, 00:00
Prezident Zväzu hotelov a reštaurácií Slovenskej republiky Patrik Bočkay pre HN o aktuálnych problémoch odvetvia.

Je potrebné zapracovať niektoré normy Európskej únie do národnej legislatívy, čím sa podnikanie v našej oblasti niekedy až nezmyselne komplikuje, pripomína Patrik Bočkay.


Mnoho sektorov sa sťažuje na nedostatok kvalifikovaných pracovníkov. Tento problém sa týka aj odvetvia cestovného ruchu. Zlepšuje sa postupne situácia v tomto smere?
Aj keď vláda a ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny avizovali zmeny v zákonoch, ktoré by mali zabezpečiť prílev kvalifikovaných pracovníkov do nášho priemyslu, zatiaľ sa v tejto oblasti posúvame len veľmi pomaly. Stále sa rokuje o spôsobe, ako docieliť, aby stredné odborné školy a akadémie pristúpili k forme duálneho vzdelávania. Práve tu totiž vidíme cestu pri riešení otázky nedostatku kvalifikovaných pracovníkov. Z tohto dôvodu nemôžem hovoriť o zlepšujúcej sa alebo zhoršujúcej sa situácii. Môžem ju nazvať nezmenenou....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-22 08:12:17 - Feat.: - Title: V obľúbenej dovolenkovej destinácii si v noci zmrzlinu už nedáš. Talianske mesto zakáže nočný predaj jedla 02 - Modified: 2024-03-18 12:05:12 - Feat.: - Title: Slovenka je riaditeľkou z nórskeho Woltu a hovorí: Teplé obedy tu neexistujú, domov si doručujú aj náradie 03 - Modified: 2024-03-06 18:21:16 - Feat.: - Title: Objednávka aj za 500 eur. Slováci míňajú na donášky jedla, jedna z platforiem hlási nárast dopytu o 60 percent 04 - Modified: 2024-03-01 10:36:07 - Feat.: - Title: Energie na trhoch prudko zlacneli. Biznis rieši dilemu: Čakať či fixovať cenu teraz? 05 - Modified: 2024-01-12 19:01:03 - Feat.: - Title: Pracovný trh je napätý. Najviac ľudí odchádzalo z gastra
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 22:50