Národná kultúrna pamiatka a najnavštevovanejší hrad na Slovensku pôvodne postavili ako drevenú pevnosť v 12. storočí. Hrad vystriedal mnoho podôb, ale za svoj súčasný vzhľad vďačí svojmu poslednému feudálnemu majiteľovi, grófovi Jánovi Františkovi Pálffyovi, ktorý obdivoval majestátne hrady v údolí francúzskej rieky Loiry. Až do svojej smrti sa osobne zúčastňoval prestavby zámku, ktorý je v neogotickom štýle. Jeho zbierka obrazov a ďalších pokladov sú stále vo vnútri hradu. Obzvlášť populárne sú nočné prehliadky pri sviečkach, ako aj každoročný Medzinárodný festival duchov a strašidiel na konci apríla.Pixabay
StoryEditor

Z napätej situácie a rizík vo svete môže profitovať slovenský cestovný ruch

12.05.2017, 13:59
Autor:
TASRTASR

Súčasná geopolitická situácia a bezpečnostné riziká v mnohých dovolenkových destináciách v zahraničí vytvára priestor pre rozvoj domáceho cestovného ruchu. Počas otvorenia 6. ročníka výstavu cestovného ruchu regiónov Region Tour Expo (12. – 13. 5.) na trenčianskom výstavisku Expo Center to povedal podpredseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jozef Trstenský.

Toto by mali využiť ľudia, ktorí podnikajú v oblasti cestovného ruchu na Slovensku, pretože teraz majú možnosť pritiahnuť aj tú klientelu, ktorá ešte Slovensko dobre nepozná. Je tu priestor pre podnikateľov v cestovnom ruchu, aby sa teraz ukázali. Rozumní ľudia v čele štátov totiž vedia, že cestovný ruch je tak isto priemysel ako ktorýkoľvek iný. Navyše cestovný ruch podporuje aj malé a stredné podnikanie a rozvoj služieb,“ zdôraznil Trstenský.

Prírodné krásy a kultúrne pamiatky slovenských regiónov prezentuje na výstave domáca Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región, Trnavský samosprávny kraj, KOCR Žilinský turistický kraj, Banskobystrický samosprávny kraj a s vlastnou expozíciou sa odprezentuje i mesto Dubnica nad Váhom a Banská Bystrica.

Turisticky zaujímavé miesta predstavujú miestne akčné skupiny. Pamiatky, cyklochodníky, vínnu turistiku a zaujímavé miesta Čiech a Moravy môžu návštevníci spoznať prostredníctvom Českej centrály cestovného ruchu a moravských centrál.

Spoločne s Region Tour Expo je v rovnakom termíne trenčianske výstavisko dejiskom 5. ročníka celoslovenskej výstavy Torty & svet pečenia a 2. ročník výstavy slovenských produktov Chuť Slovenska. Súčasťou dvojdňového programu je aj prezentácia tradičných ľudovo-umeleckých remesiel a odborná konferencia KOCR Trenčín región s názvom Destinačný marketing a manažment v praxi.

01 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta 02 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 12:26:34 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Koniec temnoty sa blíži, z Nemecka sa šíria dobré správy 05 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 04:10