StoryEditor

Za našim rastom sú aj šikovní ľudia

16.05.2017, 00:00
Roy Perticucci, riaditeľ Amazonu pre Európu, o dôvodoch investovania na Slovensku aj o plánoch pre HN.

Máme riešenie na doručovanie dronmi a myslíme si, že by fungovalo. Dôležité je, ako sa vlády jednotlivých krajín postavia k faktu, že bude ľuďom nad hlavami lietať množstvo malých telies nesúcich náklad, hovorí Roy Perticucci pre HN.

Je Slovensko dobrá krajina, kde sa robia veľké investície?
Som si istý, že áno. To, čo naozaj od začiatku oceňujem, sú jasné pravidlá hry. Počas celého procesu boli všetky úrady, s ktorými sme rokovali, veľmi transparentné a ústretové. Ústretový neznamená, že sme vždy dostali odpoveď, akú sme si predstavovali alebo chceli. To znamená, že sme vždy dostali jasnú a rýchlu odpoveď. Tiež sme mali celý čas pri rokovaniach s vašou vládou k dispozícii množstvo ľudí, ktorí sú veľmi pragmatickí pri riešení problémov. Úlohu zohralo aj to, že Amazon vždy uprednostňuje radšej miesta pre svoje investície tam, kde je vítaný. Na našom otvorení boli ministr financií aj minister hospodárstva.

Dôvodom takejto pozornosti je možno aj fakt, že sme malá krajina...
Áno, to viem. Ale nemyslím si, že účasť takýchto ľudí je definovaná veľkosťou krajiny. Skôr je to odrazom toho, ako ľudia náš príchod vnímajú.

Skôr, ako ste sa rozhodli postaviť reverzné centrum na Slovensku, ktoré krajiny boli ešte v hre?
Celkovo ich bolo dvadsaťosem. Celá Európska únia. Bola to veľká operácia, kde sme lokalitu našej novej prevádzky vyberali hlavne podľa potrieb našich zákazníkov.

Ak by Slovensko nevyhralo, do ktorej krajiny by ste išli?
Bohužiaľ, toto je informácia, ktorá je interného charakteru, a preto ju nezverejníme. Kľúčovým faktorom pre nás bolo hlavne to, že práve táto lokalita je pre ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-23 13:21:11 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Zmluva s Gazpromom je výhodná, ak by nám zastavili plyn, minieme o 140 miliónov eur viac 02 - Modified: 2024-04-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Archívny rozhovor s etnologičkou: Pravý Slovák alebo pravý Slovan, čo to je? Niečo také neexistuje 03 - Modified: 2024-04-22 13:51:27 - Feat.: - Title: Riaditeľka televízie v Litve pre HN: U nás je spoločnosť jednotná, nechce sledovať žiadne proruské správy 04 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 05 - Modified: 2024-04-22 04:56:32 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Emma Drobná: „Nikdy som nelietala v oblakoch, skôr som úzkostlivá.“
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 21:03