StoryEditor

Slováci chcú zmeniť digitálny svet

28.06.2017, 23:47
Matej Michalko, spoluzakladateľ a šéf startupu Decent, o využití kryptomeny v budúcnosti technológií, pre HN:

Naša firma uľahčí používanie online služieb a zjednoduší šírenie internetového obsahu, hovorí pre HN Matej Michalko z Decentu.


Autori nebudú za publikáciu článkov, hudby, videa alebo aplikácií platiť skryté poplatky tretím stranám.


Zaoberáte sa vývojom produktu na distribúciu digitálneho obsahu. Čo si má pod tým laik predstaviť?
V princípe chceme tento obsah – text, hudbu, video, softvér alebo počítačovú hru – dostať rovno z bodu A do bodu B, teda priamo od autora alebo tvorcu k zákazníkovi bez medzičlánkov či distribútorov. Úplne sa tak odbúrajú alebo aspoň minimalizujú náklady na transakčné či skryté poplatky za sprostredkovanie služby. Celá transakcia prebehne transparentne a rýchlo, bez tretej strany. Prostredníci totiž drasticky zvyšujú náklady a my ich našou blockchainovou platformou úplne odbúrame. Navyše dramaticky šetríme čas oproti klasickým bankovým prevodom. Potenciálny trh pre nás predstavuje celý svet. Konkrétne v Ázii a v Číne je o to veľký záujem.


Takže vedľajším produktom Decentu je nová virtuálna mena?
Interná mena protokolu DCT je niečo ako bitcoin. Je to palivo pre sieť Decent. Všetky platby na pozadí budú prebiehať v tejto mene, aj keď používateľ platí reálnymi peniazmi v rôznych menách. Je to preto, aby boli všetky transakcie transparentné, nemenné a plne auditovateľné. Nikto si nemôže nič pripísať na účet, ukradnúť. Je to matematicky a kryptograficky dokonale zabezpečené.


Aké zmeny prinesiete na internet?
Naša platforma uľahčí používanie online služieb a zjednoduší šírenie internetového obsahu. Decent umožní tvorcom obsahu a firmám vybudovať na našom open source protokole množstvo rôznych aplikácií – na písanie blogov, produkciu a streamovanie hudby, vydávanie e-kníh, predaj softvéru, sledovanie videa. M...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Archívny rozhovor s etnologičkou: Pravý Slovák alebo pravý Slovan, čo to je? Niečo také neexistuje 02 - Modified: 2024-04-22 13:51:27 - Feat.: - Title: Riaditeľka televízie v Litve pre HN: U nás je spoločnosť jednotná, nechce sledovať žiadne proruské správy 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 04 - Modified: 2024-04-22 04:56:32 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Emma Drobná: „Nikdy som nelietala v oblakoch, skôr som úzkostlivá.“ 05 - Modified: 2024-04-21 21:52:36 - Feat.: - Title: Šéf novej banky pre HN: Do konkurenčného boja na Slovensku chceme vstúpiť už v januári
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 13:05