Stanislav ČajkaTASR/M. Svítok
StoryEditor

TERNO má nového šéfa. Maloobchodnú sieť povedie Stanislav Čajka

03.07.2017, 09:47

Slovenský investičný fond Sandberg Capital posilňuje svoj tím o skúseného manažéra.

Sieť predajní TERNO, ktoré prevádzkuje spoločnosť TERNO Real estate patriaca pod Sandberg Capital, povedie od 1. júla tohto roka Stanislav Čajka, dlhoročný expert v oblasti riadenia maloobchodu. Zuzana Cseriová, ktorá reťazec viedla doteraz, v spoločnosti zostáva na pozícii výkonnej riaditeľky a popri zodpovednosti za nákup a marketing bude mať na starosti rollout nového formátu.

Som rád, že sa stávam súčasťou dynamického tímu, ktorý je pripravený na Slovensku rozširovať sieť predajní. Zákazníkom chceme priniesť kvalitné a čerstvé potraviny a viac sortimentu od slovenských producentov,“ povedal Stanislav Čajka, nový generálny riaditeľ TERNA.

Stanislav Čajka prichádza do TERNA so skúsenosťami z riadenia slovenskej divízie spoločnosti Lidl.

V roku 2004 nastúpil do Lidlu v Nemecku, kde postupne prešiel viacerými pozíciami, od nákladového manažmentu až po organizáciu predaja.

Počas svojej profesionálnej kariéry bol členom tímu viacerých zahraničných projektov v Írsku, Severnom Írsku, Grécku či vo Francúzsku, aktívne spolupracoval na reorganizácii Lidlu v Nórsku a vo Švédsku, podieľal sa na expanzii siete do Dánska, Chorvátska a Švajčiarska.

V roku 2007 získal pozíciu obchodného riaditeľa Lidlu v Českej republike, aby v roku 2011 prešiel na Slovensko a v pozícii generálneho riaditeľa oddelil slovenskú spoločnosť od českej. Položil tak základ súčasnému autonómnemu manažmentu Lidlu na Slovensku. 

Máme za sebou náročné obdobie konsolidácie obchodnej siete, nastavovania vnútorných procesov, investície do informačných technológií a nastavovania nového konceptu celej siete. Postupne rekonštruujeme viaceré prevádzky a po stabilizácii sa konečne môžeme pustiť do rozvoja a expanzie. V Stanislavovi Čajkovi sme získali schopného manažéra, vynikajúceho odborníka, ktorého medzinárodné skúsenosti a rozhľad nám pomôžu posúvať TERNO vpred, splniť nastavené ciele a vybudovať z TERNA kvalitnú, modernú a obľúbenú maloobchodnú sieť potravín,“ povedal Martin Fedor, zakladateľ investičného fondu Sandberg Capital a predseda Dozornej rady TERNO real estate. 

Pod TERNO real estate patrí 110 predajní prevádzkovaných pod obchodnými menami Terno, Moja Samoška a Hypernova. Terno Real Estate zamestnáva viac ako 1 300 ľudí.

01 - Modified: 2024-03-27 10:21:05 - Feat.: - Title: PREHĽAD Otváracích hodín obchodov počas Veľkej noci: Kde nakúpiš aj počas sviatkov? 02 - Modified: 2023-11-16 12:14:50 - Feat.: - Title: Nič také tu nebolo 20 rokov. Biedronka bude novým Lidlom a kompletne zmení slovenské nakupovanie 03 - Modified: 2023-09-12 12:22:16 - Feat.: - Title: Protimonopolný úrad schválil koncentráciu subjektov Terno real estate a Kon-Rad 04 - Modified: 2023-08-21 16:30:17 - Feat.: - Title: Politici reťazcom predikovali rekordné zisky. Terno však vlani spadlo do hlbokej straty 05 - Modified: 2023-07-27 12:39:06 - Feat.: - Title: Protimonopolný úrad začal správne konanie o koncentrácii dvoch spoločností
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 02:56