StoryEditor

Investori z Tatier mieria do Álp: Sme prekvapení, koľko máme ponúk

22.11.2015, 19:29
Autor:
TASRTASR

Slovenská skupina Tatry Mountain Resorts (TMR) chystá veľký zábavný park v Česku. V jej hľadáčiku sa ocitol aj liberecký areál na Ještěde. Zároveň sa však obzerá po investičných príležitostiach v Alpách. Informoval o tom server iDNES.cz.

Skupina TMR, ktorá prevádzkuje areál v Špindlerovom Mlyne, plánuje podľa iDNES.cz nové projekty, medzi nimi aj možnosť riadiť liberecký areál na Ještěde. Informáciu, ktorú pred niekoľkými týždňami priniesla MF DNES, potvrdil generálny riaditeľ TMR Bohuš Hlavatý.

"Nové strediská v Česku aktívne nehľadáme. Ale keď sa objaví možnosť, ktorá zapadá do našej stratégie, tak sa o nej bavíme. A Ještěd je jednou z nich," povedal Hlavatý pre MF DNES. "Je to mestské stredisko s veľmi dobrou dostupnosťou, má potenciál a je pre nás zaujímavé. Zatiaľ je však skoro to bližšie komentovať. Vlastník je komunálny, čo prináša zložitejší a zdĺhavejší proces," dodal. Podobne opatrný je aj v prípade obrovského zábavného parku, ktorý v Česku plánuje exriaditeľ pražskej zoo Petr Fejk, ktorého partnerom má byť práve TMR.

Hlavatý však považuje vstup do oblasti zábavných parkov za strategické rozhodnutie. "Je to dôležité na vytvorenie rovnováhy medzi letom a zimou. V brandži sme od apríla, keď sme získali poľský park, a zatiaľ ju spoznávame. Áno, sme v kontakte s pánom Fejkom, nie je to však záležitosť budúceho roka," tvrdí Hlavatý.

Firma má však ambiciózne plány aj za hranicami niekdajšej federácie. Podľa Hlavatého je vedenie TMR zahltené ponukami zo strany alpských stredísk. "Prekvapuje nás, koľko areálov v Alpách hľadá nového vlastníka. Akvizičný potenciál tam je a niektorým rokovaniam sme otvorení. Ponúk je veľa, takže je dosť pravdepodobné, že niektoré využijeme," dodal Hlavatý. Konkrétne mená areálov však uvádzať nechcel. Najväčší akcionár Igor Rattaj už skôr naznačil, že by mohlo ísť aj o slávne strediská ako Kitzbühel či Schladming.

A zatiaľ čo Alpy aj zábavný park sú záležitosťou budúcich rokov, už tento rok malo byť jasno, čo sa týka nemenej ambiciózneho plánu v Špindlerovom Mlyne. Avšak projekt spojenia dvoch častí areálu – Plání a Medvědína, novú lanovku a nové zjazdovky pravdepodobne čaká ďalší odklad. "Nechápeme postup mesta. Územný plán ešte stále nie je a ak nebude schválený do konca roka, prepojenie nebude ani na budúci rok. To by už pre našu investíciu bol problém," dodáva Hlavatý.

 

01 - Modified: 2007-11-15 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Toplyžovačka na Kysuciach - Veľká Rača
01 - Modified: 2024-04-17 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistenie HN: elektrické Porsche v Bratislave sa už vyrába. Fabrika aktuálne pracuje na „vychytávaní múch“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:12:06 - Feat.: - Title: Hľadá sa záujemca o 600 miliónov eur. V hre nie je dôležité kto ich chce, ale kto ich stihne minúť 03 - Modified: 2024-04-12 14:35:08 - Feat.: - Title: Ako je to s krachom top zamestnávateľa? Poplašné správy zmietol zo stola novým rekordom 04 - Modified: 2024-04-12 11:32:36 - Feat.: - Title: Tirolská lavínová služba varuje pred "zradnými" lavínami 05 - Modified: 2024-04-15 09:00:00 - Feat.: - Title: Podnikanie formou franšízingu rastie na popularite. Čoraz častejšie aj v oblasti financii
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 15:54